ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Артилеристи ВМС пройшли курс із тактичної медицини високої складності

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Червня 2020, 14:00

Протягом трьох днів військовослужбовці артилерійської бригади ВМС ЗС України пройшли практичний тренінг із тактичної медицини. Цього разу рівень складності матеріалу був набагато вищий, а умови були максимально наближені до бойових. До проведення занять були залучені досвідчені інструктори з тактичної медицини «Навчального центру «Фенікс» (м. Херсон).

Під час занять артилеристи відпрацювали індивідуальні дії з військово-медичної підготовки, також особливу увагу приділяли колективній роботі в тактичних умовах. Військові відпрацювали алгоритм надання невідкладної допомоги, різні способи зупинення критичної кровотечі, тактичної та медичної евакуації, особливості дій у різних зонах, відновлення прохідності дихальних шляхів, роботу з різноманітними травматичними пошкодженнями, заповнення необхідної медичної документації.

– Найважчим була не спека чи бронежилети. Найважчим виявилось усвідомлення того, що брак у тебе потрібних навичок чи знань може призвести до втрати людського життя. Я проходила багато курсів, зокрема від іноземних інструкторів, але ці були одні з найцікавіших і найскладніших, – зазначила санітарний інструктор артилерійського дивізіону Анастасія.

Цей курс дав артилеристам і медичному персоналу бригади можливість оновити свої знання з надання першої допомоги пораненим в умовах бойових дій, практично відпрацювати майже всі ситуації, які можуть виникнути під час виконання завдань.

Успішність наданої допомоги залежить не лише від медика, передусім вона залежить від уміння кожного бійця працювати в тактичних умовах відповідно до поставлених завдань. Велику роль при цьому відіграє навченість командира підрозділу діяти в умовах, які швидко змінюються, організовувати дії як кожного бійця окремо, так і всього підрозділу. Помилка у тактиці може призвести до важких медичних втрат!

– Результати вхідного та вихідного тестування, кваліфікаційних іспитів приємно вражають. Військові показали високий рівень колективної роботи та злагодженості. Матеріал курсу, відповідно до міжнародних рекомендацій, був пройдений у достатньому обсязі, проте ми будемо й надалі допомагати підрозділу з навчанням, – додав голова ГО «Навчальний Центр «Фенікс» Микола Тараненко.

Фото: Сергія Учня

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Оператор БПЛА Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Стрілець, військова служба

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Стрілець снайпер, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

сапер, радіосапер

від 25000 до 130000 грн

Згурівка, Київська область