ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

20 фахівців санітарно-епідеміологічної служби нагороджені Головнокомандувачем Збройних Сил України

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Червня 2020, 8:25

Шостий місяць поспіль в інтенсивному режимі в непростих умовах боротьби з пандемією на коронавірусну хворобу працюють  військовослужбовці та працівники санітарно-епідеміологічної служби командування Медичних сил. За цей час проведено понад 12,5 тис. досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції, майже 5,5 тис. експрес-тестів, розроблено низку важливих керівних документів, методичні рекомендації щодо дій у випадку виявлення симптомів хвороби, організовано обсерваційні та карантинні заходи серед особового складу Збройних Сил України, що допомагають стримувати поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Тому не випадково наказом Головнокомандувача Збройних  Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака з нагоди Дня медичного працівника  відомчими нагородами відзначено 20 кращих фахівців служби, ще 15 отримали подяки.

− Приємно, що наша робота не залишилась непоміченою керівництвом Збройних Сил, − сказав у розмові з кореспондентом АрміяInform начальник санітарно-епідеміологічного управління Командування МС ЗСУ підполковник медичної служби Сергій Моргун. – У нас дійсно служать і працюють високопрофесійні фахівці, які люблять свою роботу. Серед них начальник епідеміологічного відділу регіонального управління підполковник медичної служби Тетяна Кобилянська, яка забезпечує співробітництво служби превентивної медицини з військовими медиками з-за закордону, начальник лабораторного відділу  капітан медичної служби Наталія Козаченко, начальник групи матеріально-технічного забезпечення старший сержант військової служби за контрактом Андрій Шурубура. Вони та інші наші військові  відзначені медаллю «За досягнення у військовій службі».

Тривалий час військові епідеміологи залишались, так би мовити, в тіні. Немає епідемічних загроз, і про нашу службу ніхто й не згадує. Але, повірте, відсутність викликів не присипляє нашу пильність і не розслабляє. До пандемії Covid-19 ми розпочали готуватися, коли з китайського Уханя почали надходити тільки перші тривожні сигнали. Мабуть, тому наша служба виявилась на крок попереду за цивільних колег у країні.

Не випадково перші наради і конференції щодо шляхів протидії спалаху коронавірусу і координації дій медичних установ за участю представників Офісу президента і Уряду проходили на дискусійних майданчиках Національного  військово-медичного клінічного центру «ГВКГ». За словами Сергія Моргуна, військовослужбовці й працівники регіональних санітарно-епідеміологічних управлінь, зокрема й лаборанти, щороку проходять атестування та беруть участь в заходах із підвищення кваліфікації та удосконалення професійних навичок. Тому проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для них не було чимось несподіваним. Куди важливішим було своєчасне отримання відповідних реагентів.

− Дуже важливо, шо ми постійно отримуємо необхідне лабораторне обладнанням, засоби захисту і реагенти, − зауважив підполковник Моргун. – АрміяInform регулярно повідомляла про всі новинки і надходження сучасного обладнання до наших підрозділів, тому не буду повторюватися. Зверну лише увагу на  останнє придбання – надувний лабораторний комплекс, який збільшує спроможність наших мобільних лабораторій. Він призначений для підготовки і доставки зразків для аналізу та забезпечує безпечне поводження з біологічними матеріалами. Комплекс складається з чотирьох окремих, з’єднаних між собою модулів. У кожному модулі − кабіни на надувній пневмоконструкції. Це рішення дозволяє проведення дуже швидкого монтажу і введення в експлуатацію всього комплексу.

Крім додаткового обладнання, ми маємо також у кожній мобільній лабораторії два комбінезона, так звані скафандри. Вони є унікальними, тому що мають максимальний захист від навколишнього середовища − вірусного, інфекційного, радіаційного.

Сергій Моргун зазначив, що сьогодні створюється недоторканний запас обладнання та засобів захисту. За його словами, в Міноборони проведено перерозподіл коштів на загальну суму 158,8 млн гривень для забезпечення діяльності мобільних лабораторій витратними матеріалами, закупівлю засобів захисту та апаратів штучної вентиляції легень.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Із росії вдалось повернути 17-річну українку, яку попри її бажання відправили із тимчасово окупованої території навчатися до росії.

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ми завжди маємо цінувати людей, які роблять усе, щоб Україна жила й не підкорилась окупанту.

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомоги.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік, військовослужбовець

від 20000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Військовослужбовець за контрактом

від 21000 до 100000 грн

Погребище

4 відділ Вінницького РТЦК та СП

Технік до в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Водій-машиніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область