ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як армійці на передовій військову техніку ремонтують

Вишкіл
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Травня 2020, 10:57

Зупинитися десь посеред поля через несправність авто, ситуація не з приємних для будь-кого, хто вирушає у дорогу. Зірвані плани, витрачені нерви, згаяний час… А що, коли машина ламається там, де мало не за кожним кроком спостерігає ворог? Українські військові, які несуть службу в районі проведення операції Об’єднаних сил знають – зайва хвилина затримки в дорозі тут може коштувати водієві та його пасажирам не просто витраченого часу, а здоров’я або навіть життя.

Тому тут за технічним станом автомобілів слідкують постійно і ремонтують автівку завчасно, а не тоді коли вона вже зламається. При цьому, ретельно маскують місця технічного обслуговування.

Як в умовах воєнних дій можна не лише обслуговувати, а й «піднімати на ноги» військову техніку,  розказали військові ремонтники однієї з бригад, що нині служать у районі відповідальності ОТУ «Схід» ООС.

Тут, у непримітному місці, армійці облаштували мобільний пункт із технічного обслуговування та ремонту військової  техніки. Роботи, кажуть, завжди вистачає. Через довготривалу експлуатацію та щоденний великий пробіг потребують ремонту двигуни, ходова частина, електрообладнання тощо.

–        Ми ремонтуємо практично будь-яку броньовану техніку: бойові машини  піхоти, БТР, БРДМ, також неброньовані військові вантажівки та легковушки.  Намагаємося виявляти та усувати несправності на місці. Бо відправити машину на ремонт на «велику землю» – займає багато часу, а броня на передовій може знадобитися будь-якої миті. Та й підвозити воду і продукти бійцям, що тримають оборону, також потрібно вчасно, – розповідає заступник командира батальйону.

Дрібні поломки, ремонт електрообладнання, шасі, навіть капітальний ремонт двигуна для бійців батальйону – справа буденна. Адже у своєму арсеналі вони мають різноманітне обладнання. А запчастини, мастила, рідини та пальне надходить з бригади за першої ж необхідності.

За словами заступника командира батальйону, у взводі технічного забезпечення, солдати саме якого залучаються до виконання ремонтно-відновлювальних робіт, бійці своєю роботою горять. І хоча тут проходять службу як досвідчені військовослужбовці, так і молодь, яка нещодавно уклала контракти зі Збройними Силами, усі працюють однаково завзято та старанно, допомагають один одному та діляться досвідом.

Так, військовослужбовець на псевдо «Бандит» – один із «ветеранів» батальйону, хоча за віком – молодий хлопчина. У батальйоні має неабиякий авторитет, окрім того, що вправний водій, ще й відмінний слюсар із ремонту автомобілів. Завжди дає слушну пораду та допомагає побратимам зі складним ремонтом. У його «активі» вже не одна, як кажуть водії, «піднята на ноги» військова автівка.

–        Усі ці машини досі «на ходу» лише завдяки вмілим руками наших військовослужбовців-ремонтників. Саме  ці хлопці – найцінніше, що у нас є, – демонструє відремонтовану техніку та підсумовує розмову заступник командира батальйону.

Фото: Віталій Соколенко пресгрупа оперативно-тактичного угрупування «Схід»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала з Аргентиною угоду про продаж 24 винищувачів F-16 на суму близько 2,1 мільярда крон (300 мільйонів доларів).

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

До Європейського центру підготовки пілотів F-16 в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти, прибудуть ще три винищувачі F-16 Королівських ВПС Нідерландів.

До 21 квітня триватиме реєстрація кандидатів на перші в історії зимові «Ігри Нескорених — 2025»

До 21 квітня триватиме реєстрація кандидатів на перші в історії зимові «Ігри Нескорених — 2025»

Національний відбір для участі в «Іграх Нескорених — 2025» відбудеться з 31 травня по 2 червня в Києві. Реєстрація кандидатів до національної команди вже відкрита та триватиме до 21 квітня.

Забруднював землі оборонного заводу: у Львові повідомлено про підозру директору фірми

Забруднював землі оборонного заводу: у Львові повідомлено про підозру директору фірми

Директор львівського підприємства через забруднення земель оборонного заводу завдав Львівській територіальній громаді збитків на суму понад 14,5 млн гривень.

Президент України підписав закон про мобілізацію

Президент України підписав закон про мобілізацію

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію. 

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Краматорськ

Старобільський РТЦК та СП

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Пожежний, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678