ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Укроборонпром» успішно випробував комплекс радіотехнічної розвідки «Кольчуга-КЕ»

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Травня 2020, 8:57

Державне підприємство «Укроборонсервіс», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», презентувало комплекс радіотехнічної розвідки «Кольчуга-КЕ», відновлений після тривалого простою.

Про це заявив директор «Укроборонсервісу» Володимир Воронін під час демонстрації комплексу, повідомляє  сайт Укроборонпрому.

«Метою сьогоднішньої демонстрації комплексу «Кольчуга-КЕ» є підтвердження готовності останнього до виконання бойових завдань. Ми готові поставити цей комплекс Міністерству оборони України, надати гарантії щодо його працездатності та взяти на себе зобов’язання з подальшого технічного обслуговування у випадку, якщо наші військові вирішать придбати цей комплекс. Також, у разі потреби, ми готові розпочати ремонт інших комплексів РТР цього типу, які вже стоять на озброєнні Збройних Сил та запропонувати свій варіант модернізації», – зазначив Володимир Воронін.

«Автоматизована станція радіотехнічної розвідки «Кольчуга» – це приклад високотехнологічної української розробки, на яку може робити ставку вітчизняний оборонно-промисловий комплекс. Крім того, «Кольчуга» має експортний потенціал та може конкурувати із найкращими іноземними зразками РТР.У нас є конкретна програма модернізації цієї системи, що зробить її дійсно надпотужним комплексом з унікальними можливостями. При чому, така модернізація відбуватиметься у партнерстві з приватним підприємством, що може стати одним із вдалих прикладів державно-приватного партнерства в оборонній сфері», – підкреслив генеральний директор «Укроборонпрому» Айварас Абромавичус.

У демонстрації «Кольчуги» також взяли участь народний депутат України, голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігор Копитін, представники Головного управління розвідки МО України, ГШ ЗС України та інших підприємств-учасників «Укроборонпрому».

«Сьогодні вчергове переконався у здатності нашого ОПК виробляти унікальні для посилення обороноздатності країни речі, – зазначив Ігор Копитін за підсумками зустрічі. – Будемо й надалі працювати над розвитком власного високотехнологічного ОПК».

Станції радіотехнічної розвідки «Кольчуга» вироблялися на ДАХК «Топаз» (м. Донецьк), але після початку військової агресії Росії на сході України підприємство було евакуйоване до Запорізької області. ДК «Укроборонпром» готовий відновити виробництво сучасних РТР типу «Кольчуга» на потужностях своїх підприємств.

 

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Кухар в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Командир катера

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Оператор протитанкового ракетного комплексу

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Сапер, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Командир відділення БпЛА

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ