ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У ВМС ЗС України формують нові екіпажі для майбутніх патрульних катерів класу «Айленд»

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Травня 2020, 14:45

Як повідомили кореспондентові АрміяInform, у Вербувальному центрі ВМС ЗС України наразі триває набір кандидатів з-поміж військовослужбовців та військовозобов’язаних запасу на військову службу за контрактом на посадах рядового і старшинського складу на катерах типу «Айленд».

Отже, формуються нові екіпажі для майбутніх патрульних катерів Берегової охорони США, які наступного року ввійдуть до бойового складу ВМС ЗС України.

Перевага надаватиметься кандидатам віком до 35 років зі знанням англійської мови. Але рішення ухвалюватимуться індивідуально, залежно від рівня професійної підготовки і досвіду служби на кораблях, катерах та суднах забезпечення національного флоту.

Після завершення формування екіпажів на базі Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» розпочнеться курс із поглибленого вивчення англійської мови. Передбачається, що крім вивчення іноземної мови, особовий склад пройде посилену підготовку на базі Навчального центру ВМС ЗС України. Моряки вдосконалюватимуть штурманську підготовку, підготовку в питаннях із боротьби за живучість, тренуватимуться на сучасних навчально-тренажерних комплексах та вивчатимуть матеріальну частину катерів класу «Айленд».

Після завершення мовної підготовки в Одесі військові моряки вирушать для проведення подальшого навчання в м. Балтимор (США), де за планом відбуватиметься теоретична та практична підготовка екіпажів і фактичні виходи в море безпосередньо на борту катерів класу «Айленд». Надалі ці катери передислокують до України.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року до бойового складу ВМС ЗС України увійшли перші два патрульні катери класу «Айленд», які отримали назви «Старобільськ» та «Слов’янськ». Ці катери вже успішно виконують завдання в басейні Чорного моря.

За задумом командування національних ВМС, у загальній системі бойового застосування флоту патрульні катери класу «Айленд» залучатимуться до виконання таких завдань як: ведення спостереження за морською обстановкою, захист цивільного судноплавства, оборона портів і морських комунікацій, патрулювання у визначених ділянках моря, забезпечення розгортання сил (військ), посилення охорони морських ділянок державного кордону, прикриття конвоїв під час забезпечення перевезення вантажів у морі.

Крім того, спроможності цих катерів дозволятимуть залучати їх до операцій із боротьби з проявами піратства, незаконної міграції та контрабанди в акваторії чорноморсько-азовського басейну, участі в пошуково-рятувальних операціях з надання допомоги аварійним об’єктам. Завдяки їхнім морехідним можливостям «Айленди» можна буде застосовувати як у Чорному та Азовському морях, так і в Середземному.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник ЗУ 23-2

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Кулеметник до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Електрик, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Біла Церква

Старобільський РТЦК та СП

Бухгалтер із заробітної плати (військовий)

від 26000 до 26000 грн

Кременчук

Військова частина А1111

Інструктор з інженерно-саперної справи

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область