ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Курсанти-тиловики миються в лазні, яку самі збудували

Вишкіл Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Травня 2020, 13:52

Під час польового виходу курсанти третього курсу факультету підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення Військової академії (м. Одеса) пройшли практичний курс організації санітарно-гігієнічних заходів для особового складу. Про це повідомляє АрміяInform.

Про що найбільше мріє солдат, коли повертається з виконання бойового завдання? Правильно – помитися. Але ж зробити це на позиції в польових умовах не завжди просто. Для цього у військах існує спеціальне обладнання під абревіатурою ДДУ (дезінфекційна-душова установка). Вона призначена для проведення в польових умовах повної санітарної обробки особового складу і повної дегазації (дезінфекції, дезінсекції) одягу та штатних засобів захисту паром або пароаміачною (пароформаліновою) сумішшю. Майбутні офіцери-тиловики певний час наполегливо вивчають технічні спроможності цього обладнання. Під час польового виходу вони навчалися монтувати польові установки і на собі відчули їхні можливості.

Слід зауважити, що під час війни з російським агресором на Сході України обладнання для побутових потреб підрозділів зазнало суттєвих змін і конструктивних удосконалень. Замість громіздких наметів наразі частіше використовують мобільні пересувні комплекси для лазне-прального обслуговування військовослужбовців. Їх виготовляють з металевих контейнерів і транспортують на базі вантажних автомобілів. Завдяки встановленим там електрогенераторам мають велику автономність живлення. Тож військовослужбовці можуть не тільки помитися, а й випрати та висушити в пральній машині обмундирування. Те, що раніше було мрією, нині стало реальністю.

Не забувають курсанти і про традиційні засоби, які дуже полюбляють бійці на передовій. Мова йде про лазню. Саме там наші захисники мають можливість погрітися і попаритися, особливо коли на вулиці холодно. Не випадково курсанти факультету підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення в наметовому містечку обладнали польову лазню. У викопаному бліндажі дошкою обклали стіни й підлогу, стелю вклали колодами й целофаном, а потім засипали землею. Провели туди сантехнічне обладнання, змонтували душову. У стіни вкрутили гачки для вішалок, зробили з дощок лави. В отвори на стелі бліндажу вмонтували витяжку й завели рукави для подачі води. Цистерна на 1200 літрів за дві заправки здатна забезпечити водою для миття 150 військовослужбовців. Як приємно після напруженого навчального дня попаритися в лазні, яку курсанти зробили власними руками.

Фото Денис Єщенко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

Чернівці

Державна прикордонна служба України

Гранатометник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Головний сержант стрілецького взводу 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій, військовослужбовець

до 21000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ

Командиp бойової машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій категорій B, C, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Стрий, Львівська область