ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Індивідуальні засоби спостереження та розвідки піхотинця

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 4 хв. 20 Травня 2020, 17:34
AN/PVS-7D

Прилади оптико-електронних систем широко використовують для підвищення ефективного застосування сил та засобів піхотних підрозділів в умовах обмеженої видимості та інтенсивних постановках перешкод противником. Про прилади нічного бачення, тепловізор, бінокль та тепловізійний бінокуляр, розповідає АрміяInform.

Оптико-електронні системи (ОЕС) дозволяють виявляти, розпізнавати, ідентифікувати та визначати координати цілей незалежно від часу доби та застосування противником засобів маскування видимого діапазону оптичного спектра.  поділяють на прилади нічного бачення (ПНБ), тепловізійні прилади, комбіновані (мають декілька каналів на одній платформі, але з роздільними об’єктивами), а також прилади з сумісними каналами зі спостереженням через загальний об’єктив.

Прилади нічного бачення AN/PVS-7D

У збройних силах США та країн НАТО широко використовують прилад нічного бачення AN/PVS-7D (на першому фото). Завдяки вбудованій інфрачервоній підсвітці він дозволяє виявити ціль на відстані до 300 метрів. За необхідності додатково обладнують об’єктивами зі збільшенням оптичної системи до 3 та 5 крат. Кріпиться на шоломі або голові військовослужбовця з застосуванням спеціальної гарнітури. Живлення − дві батарейки типу АА, вага приладу− 680 грамів. AN/PVS-7D використовують в американському бойовому комплексі піхотинця «Нетт Уорріор».

Французький прилад нічного бачення MINIE-D

MINIE-D

Розроблений MINIE-D французькою компанією «Талес». Французи оснастили прилад OLED-дисплеєм, який забезпечує зображення графічної та відеоінформації з зовнішніх пристроїв (приціл, портативний комп’ютер, безпілотник). Використовують модулі безпровідного зв’язку Wi Fi та Bluetooth.

Користуючись приладом, військовослужбовець завдяки електронній мапі спостерігає за тактичною обстановкою, бачить розташування своїх підрозділів, а також сил противника.

Прилад використовують у різний час доби, а також у складних погодних умовах. Він виявляє людину на відстані до 5 км, танк — до 10 км. Входить прилад до бойового комплексу піхотинця французької армії  Felin. Живлення приладу — від однієї батарейки типу АА, що дозволяє йому працювати до 50 годин.

Тепловізор JIM LR

JIM LR

Тепловізор JIM LR створений французькою компанією Sagem на основі охолодженої матриці з розрізненням 320х240 пікселів. Забезпечує розпізнавання та ідентифікацію цілей на відстані до 9 км. Прилад має кольорову відеокамеру, приймач GPS, цифровий магнітний компас, лазерний відстанемір та цілевказівник. Отриману інформацію (зображення та координати цілей) завдяки безпровідній системі Bluetooth здатен передавати іншим споживачам. Його вага − 2,6 кг.

Бінокль Vectronix Moskito 77

Vectronix Moskito 77

Американська компанія Vectronix AG постачає до армії США бінокль  Vectronix Moskito 77. Прилад має два денних та один тепловізійний канал. Оснащений модулем GPS, цифровим компасом, відеокамерою та лазерним цілевказівником. Живлення здійснюється від трьох батарейок типу АА або акумуляторів.Час безперервної роботи − 24 години, вага − 1,3 кг.  Визначає відстань до цілі від 5 до 10 000 метрів.

Тепловізійний бінокуляр ARCHER TGX-8/75

ARCHER TGX‑8/75

Тепловізійний бінокуляр ARCHER TGX‑8/75 призначений для спостереження та огляду місцевості в умовах обмеженої видимості (відсутність освітлення, дим, туман, об’єкти, приховані рослинністю або ті, що зливаються з підстильною поверхнею). Особливістю бінокуляру ARCHER TGX‑8/75 є інтегрований компактний лазерний далекомір діапазону 1550 нм, що дозволяє точно вимірювати дистанцію до цілі. Бінокуляр ARCHER TGX‑8/75 оснащений пасивним приймачем далекого інфрачервоного (LWIR) діапазону високої роздільної здатності та чутливості в межах 2030 mK.

Прилад має два вбудованих кольорових мінідисплея високої роздільної здатності й окуляри з можливістю діоптрійного коригування та регулювання відстані між очима. Кілька встановлених кольорових схем та налаштувань чутливості дозволяють обирати бажаний варіант зображення  залежно від задач, що  виконують. Живлення − 6 батарейок типу АА, час безперервної роботи − 6 годин. Виявлення цілей − до 2200 метрів, розпізнавання − до 600 метрів.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Снайпер

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стрілець-санітар

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення