ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Героїзація покидьків

Blogger pool
Прочитаєте за: 7 хв. 24 Травня 2020, 8:38

Коли нація починає захоплюватись головорізами і вбивцями, то це суспільство веде неправильний розвиток, принаймні так вважаю я і, сподіваюсь, переважна більшість людства. Але російські влада, політики і громадські діячі, а також певні ЗМІ вважають таких осіб, які воюють на благо їхньої держави (?!), героями , що достойні всенародної шани, найвищих нагород і відзнак доблесті.

 «Вагнерівцям» – «ордени»

До того ж увесь цей «політичний бомонд» навіть цькує інших співвітчизників, які засуджують цих вбивць. Їх в Росії називають «лібералами і дилетантами, які не мають морального права критикувати, адже не зробили нічого доброго і здатні лише на «вереск в соціальних мережах», на відміну від російських добровольців, які кров’ю «доводять всьому світу силу Росії».

Саме так відомий у певних «закулісокремлівських колах» російський політолог Ігор Застрєцов прокоментував позицію головного редактора ліберального видання «Проект» Романа Баданіна і, відповідно, його «покровителя» Михайла Ходорковського, щодо бійців «ПВК Вагнера». «Експерт» вважає, що ні той, ні інший «не заслужили права засуджувати російських добровольців».

Крім Застрєцова, ще ціла низка російських політиків і політологів накинулись на «лібералів» через ЗМІ та соціальні мережі. Російське інформаційне агентство «Реаліст» повідомляє, що депутат Мосміськдуми Андрій Медведєв і відомий російський сходознавець Ігор Дмитрієв у своїх телеграм-каналах назвали «вагнерівців» героями нашого часу (!!!), і усяка критика про них – підла заздрість і навіть … зрада батьківщини.

http://realtribune.ru/news/people/4302?utm_source=warfiles.ru

Нещодавно видання «Проект» опублікувало статтю під назвою «Знаки непристойності». У матеріалі автори перераховують осіб, яких в Росії останнім часом нагороджують орденами та іншими державними відзнаками. Крім головнокомандувача Росгвардії Віктора Золотова та глави «Ростех» Сергія Чемезова, у списку також присутні командир формування під назвою «ПВК Вагнера» Дмитро Уткін і полковник Андрій Трошев. Авторів обурило те, що дані особи отримали зірки Героя Росії.

https://www.proekt.media/research/gosnagrady/

На захист «вагнерівців» у російських ЗМІ та соцмережах піднялися медіа-захисники, які з обуренням накинулись на «лібералів». «Це просто бридко. У цих «баданіних» немає жодного права засуджувати. Чому вони взагалі дозволяють собі рахувати нагороди Трошева або Уткіна. Ці герої воювали за батьківщину з часів Афганістану. Вони їх заслужили. І «Проект» повинен замовкнути і лише заздрити», – обурився в коментарі «реалісту» політолог Застрєцов.

Інші «прихильники вагнерівців» теж підняли «інформаційну хвилю», захищаючи головорізів-найманців. Депутат Мосміськдуми Медведєв у своєму телеграм-каналі написав, що навіть «якщо бійці ПВК «Вагнера» їдуть протистояти терористам за гроші (!!!), то гинуть вони в цій боротьбі з терористами цілком по-справжньому». Якийсь дисонанс думок у росполітиків, адже спочатку «вагнерівці» у них «добровольці», а далі – «їдуть протистояти за гроші»… То, які ж це добровольці за гроші?

«Російські чоловіки зі зброєю в руках (і не тільки російські, але не в національності справа) десь там у сирійській пустелі зробили свій внесок у те, що в нас майже немає терактів (!!!), що у нас вдома немає війни», – написав політик. Але він забув, що ці «російські чоловіки зі зброєю в руках» принесли війну в інші країни. Якби не вони, то терактів не було б в Україні, Сирії, Лівії, Мозамбіку та ще низці країн, у яких останніх кілька років «вагнерівці» зробили свій внесок»…

А «сходознавець» Дмитрієв зі свого боку підкреслив, що бойові дії на Близькому Сході – це те, «через що росіяни пишаються своєю країною». Він заявив, що тріумф російської спільноти (!!!) багато в чому залежить від того, скільки в Росії є пасіонарних чоловіків, готових йти на рішучі вчинки. Тобто, чим більше у них буде вбивць і головорізів – тим успішнішою буде Росія…

 Душогуби і головорізи – «ну й що з того»…

А ось інші події, які сколихнули інформаційний світ, дещо по-іншому характеризують російських найманців. І ті співвітчизники, які все ж «пишатимуться такими пасіонарними росіянами зі зброєю в руках», швидше за все психічно хворі, адже назвати це «воєнною доблестю» можуть лише покидьки.

Наприкінці листопада 2019 року російське видання «Новая газета» опублікувало жахливе відео, на якому під пісню зі словами «знімаю з пліч важкий автомат, стріляю в сина, потім стріляю в матір» кілька бійців в мілітарному спорядженні забивають молотом лежачого на землі чоловіка в цивільному одязі. Той схожий на араба. «Кати розмовляють російською мовою без жодного акценту. Їхні обличчя закриті. Місце дії нагадує напівзруйнований промисловий об’єкт в сирійській пустелі. Поруч з чоловіком лежить відрізана людська голова», розповідає «НГ».

https://novayagazeta.ru/articles/2019/11/20/82805-golovorezy-21

На кількох частинах цього жахливого відеоматеріалу зафіксовані тортури, жорстоке вбивство і знущання над тілом жертви, яке здійснили в подальшому ідентифіковані бійці «ПВК Вагнера» в Сирії.

За даними «Нової газети», серед катів Станіслав Д. Прізвище не називається для безпеки його родини. У «Групі Вагнера» він служив у розвідці, уточнює автор розслідування. У розпорядженні «Нової газети» є копія паспорта бійця, власноруч заповнена анкета служби безпеки «ПВК Вагнера», розписка про нерозголошення інформації і автобіографія. Частину інформації журналіст видання підтвердив за допомогою даних з відкритих джерел.

Особи інших катів, що є на фотографії, опублікованій в соцмережах, де вони позують поруч з тілом убитого, також ідентифікували. Інформація про них і до того була опублікована на сайті «Миротворець».

https://myrotvorets.news/chtoby-poniat-russkykh-nado-posmotret/

Тортури, страта, розчленування і спалювання тіла сирійця відбувалося на території газопереробної станції Al Shaer GGS. Коли відео з тортурами російських покидьків з’явилося в мережі, була встановлена і особа страченого сирійця. Це Hamadi Taha Al-Boutah з Харіти. Він працював у Лівані і повернувся в Сирію до рідних, але був затриманий і вбитий російськими найманцями. Тоді російська пропаганда всіляко намагалася заперечувати, що це саме російські кати. Аргумент від Москви звучав зовсім нахабно: «Ну, і що з того, що вони розмовляють російською»… Тобто, звичне в подібних випадках «це-не-ми», або «їх-там-нєт».

Яке «Отечество» – такі й «герої»

Без сумніву, є ще десятки і сотні інших злочинів, здійснених найманцями «ПВК Вагнера» в Україні, Сирії, Лівії, Мозамбіку та кількох інших точках, де вони зі зброєю в руках «кров’ю доводили силу Росії». Усі ці звірства «російських героїв нашого часу» не мають терміну давності і за кожне з них рано чи пізно доведеться відповідати і безпосереднім учасникам, і тим, хто їх організовує.

Вже не є великою таємницею, що приватна військова кампанія «Вагнера» («ПВК Вагнера» чи «Група Вагнера») близька до російських спецслужб і, зокрема, керується «кураторами» з Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу ЗС РФ. На думку деяких російських і західних експертів, «Група Вагнера» насправді є замаскованим підрозділом у структурі МО РФ, що підпорядковується безпосередньо уряду РФ.

Фінансування ПВК відбувається за державний кошт через рахунки кількох «наближених до Кремля», фізичних осіб, зокрема «путінського кухаря» петербурзького ресторатора Євгенія Пригожина, який був одним із найбільших одержувачів держконтрактів на послуги ПВК.

Військові підрозділи «ПВК Вагнера» нараховували в різний час і за різними даними, від 1350 до 2000 осіб. За даними з джерел німецької газети Bild, загальна чисельність найманців становить 2500–3000 осіб.

Деякі видання, зокрема Фонтанка.ру, BBC і The Bell, заявили, що «Вагнер» – це насправді підполковник запасу Дмитро Уткін, який до 2013 року був командиром 700-го окремого загону спеціального призначення 2-ї окремої бригади спеціального призначення Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації (місто Печори Псковської області). Після звільнення в запас працював в Moran Security Group, брав участь у сирійській експедиції «Слов’янського корпусу» у 2013 році.

У 2016 році Дмитро Уткін був присутнім на святкуванні «Дня Героев Отечества» в Кремлі, як кавалер орденів Мужності і сфотографувався з президентом Володимиром Путіним та іншими військовими. За інформацією телеканалу «Дождь», першим це фотографію Путіна разом з командиром «ПВК Вагнера» Дмитром Уткіним (позивний «Вагнер») і його заступником Андрієм Трошевим опублікував у групі War News Today в соцмережі «Вконтакте» користувач на ім’я Віктор Гузенко.

https://lenta.ru/news/2017/01/13/vagner/

Публікація цієї фотографії, на якій також присутні Олександр Кузнєцов, Андрій Богатов (ідентифіковані, як командири 1-ої і 4-ої рот «Групи Вагнера») та Андрій Трошев («виконавчий директор») викликала іміджевий скандал. Присутність на цьому заході Дмитра Уткіна була офіційно підтверджена за  кілька днів потому без будь-яких пояснень.

Виявляється, вбивці, кати-душогуби, головорізи та інші покидьки – для Росії є «героями отєчєства»… Забиваючи кувалдою сирійця, ці «герої» «воювали за свою Родіну»; випалюючи українські села біля Дебальцевого, вони «доказували силу Росії»; розстрілюючи лівійців, вони саме Росію захищали від тероризму? І лише тому, що Росія має чимало таких «героев нашого времени» її спільноту очікує успіх?!

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Такелажник, військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Старший майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Водій трала, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Пожежний, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Старший стрілець – оператор портативних цифрових радіостанцій

від 22000 до 52000 грн

Степанівка, Сумська область