ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Бойовий волонтер «Гуру»

Life story Реабілітація
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Травня 2020, 16:14

З автором проєкту «Пісні, народжені війною», засновником джайнізму в Україні, а ще кавалером ордена «Бойовий волонтер» Олександром Саримсаковим кореспондент АрміяInform зустрівся в Клеванському госпіталі ветеранів війни. До карантину в робочій майстерні арттерапії тривали заняття одночасно з десятком пацієнтів, сьогодні ж відбуваються тільки індивідуальні. Тут є все необхідне. Волонтер з позивним «Гуру» малює природу. Каже, що морську тематику любив з дитинства, тож після важкої хвороби взявся знову за пензлі.

Життя Олександра, як і мільйонів українців, розділилося на до й після 2014 року. Спершу він пліч-о-пліч стояв за незалежну Україну в одній із сотень Майдану, роками приїздив «на нулі» до воїнів-десантників як волонтер, та за примхою долі не став воїном АТО, хоч і встиг підписати контракт зі Збройними Силами України в навчальному центрі. Під час практичних занять йому стало зле, а згодом підтвердилось, що це був крововилив у мозок.

Одним із найяскравіших етапів життя для «Гуру», який побував у 47 країнах світу, активно практикує англійську й хінді, назавжди залишаться поїздки на схід України. Маршрут Київ – Донбас декілька років поспіль був незмінним для його власного авто Chery Tiggo, яке побратими ніжно називали «вишенька». Він не рахував кількість поїздок та обсяги медикаментів, військового майна, привезеного для потреб фронту. Незмінним атрибутом візиту «Гуру» на схід України щоразу були гітара, дримба та зовсім унікальні інструменти на кшталт співаючих чаш Тибету чи австралійського Діджеріду.

Саме «Гуру» заснував фестиваль сучасної патріотичної української військової пісні «Пісні, народжені війною», а ще впродовж кількох років став автором близько трьох десятків пісень та композитором музики про життя українських героїв сьогодення, випустив власний альбом. З гордістю Олександр розповідає, як створював народно-естрадний гурт «Місія добра», став директором III Міжнародного молодіжного фестивалю вокального, хореографічного та циркового мистецтва «Від серця до серця – співоча планета» у 2004 році та XII Міжнародного конкурсу-фестивалю вокального, хореографічного та циркового мистецтва «Діамант Карпат» у 2008-му.

– Тут, у Центрі реабілітації для воїнів АТО/ООС, я відновлюю здоров’я після важкої хвороби. У мене й досі не працює одна рука, мені важко ходити, та я не занепадаю духом і радію життю. Арттерапія – це можливість розкрити себе, а ще зустрітися з бойовими побратимами та поділитися досвідом пізнання себе, – розповідає Олександр. Як засновник джайнізму в Україні я нещодавно повернувся з Індії, де взяв участь у 17-му з’їзді традицій джайнізму в місті Бангалор.

Сьогодні в нього понад дві тисячі послідовників на Кіпрі, у Греції, Болгарії, Угорщині, Іспанії та Україні. Вдома він відкрив центр духовного та фізичного розвитку «Вічний рух», де власним прикладом демонструє шлях до пізнання себе через джайнізм як віху східної філософії, інтуїтивну музику та гру на унікальних музичних інструментах.

– Ми повинні радіти життю та відчувати себе щасливими, знаходити позитив у всьому, а ще підтримувати один одного, – певен волонтер та духовний наставник воїнів АТО. Щоб історію знали майбутні покоління, наш співрозмовник вже не перший рік працює над написанням книги. Лейтмотивом розповіді очевидця будуть події Майдану та АТО, а ще історії людей, без яких України не було б сьогодні вільної та незалежної…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник речової служби, офіцер

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Санітарний інструктор, медична сестра, фельдшер

від 20000 до 23000 грн

Полтава

Військова частина 3052 НГУ

Стрілець

від 50000 до 120000 грн

Дніпро

ТРО 234 бат 128 бригада ВЧ А7409

Оператор дрону-камікадзе

від 40000 до 120000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

сапер, радіосапер

від 25000 до 130000 грн

Згурівка, Київська область