ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Замість перлової каші – човлент

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Квітня 2020, 18:06

Що це за блюдо, вам можуть «смачно» розповісти курсанти ВІТІ. До речі, у їхньому меню чимало цікавинок, не лише за назвою, але й за виконанням та смаком.  Скажу більше, вже тривалий час меню у військовому інституті складається за участю представників курсантської спільноти. А приготування страв – під їхнім пильним оком.

Нову систему харчування у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут запровадили більше  ніж два роки тому. Тут все стало по-новому: інтер’єр їдальні, нове кухонне обладнання, а головне – якість продуктів і меню.  Так кажуть самі курсанти старшого курсу, які можуть порівняти кухню в інституті тоді й тепер.

Нещодавно тут запровадили практику проведення брифінгів за участю курсантів, офіцерів та представників продовольчої служби, під час яких курсанти оцінюють якість харчування та висловлюють свої уподобання і пропозиції щодо внесення змін до меню.

– При складанні меню, треба пам’ятати, добова норма калорій для курсанта не менше ніж 3500. Крім того, треба врахувати, що вартість харчування на одного курсанта на добу становить 70 гривень 56 копійок, – розповів заступник начальника тилу інституту підполковник Дмитро Коншин.

Головний кухар вишу старший сержант Наталія Строкіна розповіла, що найулюбленішою стравою багатьох курсантів є картопля фрі та сосиски з кетчупом, також вони віддають перевагу і реберцям по-техаські. Але постійно їм це готувати теж не можуть, адже раціон має бути різноманітним. Серед страв повинні бути і каші, овочеві рагу, риба, курятина, макаронні вироби. До речі, щодо останньої страви, то курсанти висловили бажання, щоб макаронів було менше і це вже враховано в меню.

Важливо, що два тижні тому на міні брифінгу курсантам пояснили, як складається меню на кожен день так, щоб страви не повторювалися і був вибір першого, другого та третього.  Окремо розповіли про вже обов’язкові страви та нововведення за новим каталогом. І тепер у виші працюють «курсантські екскурсії», під час яких майбутні зв’язківці можуть побачити процес приготування страв із середини і дати свою оцінку.

– Ми обов’язково враховуємо всі побажання наших курсантів, адже прагнемо, щоб страви були смачними та корисними, – розповіла пані Наталія. – наприклад, замість класичної перлової каші, яку завжди не любили, ми готуємо єврейську страву човлент із додаванням до крупи квасолі, часнику та кропу. Ця страва вже стала дуже популярною в закарпатській та гуцульській кухнях, подобається і нашим курсантам. За побажанням курсантів додали в меню більше манної каші, гречки та пшеничної каші. Загалом намагаємося експериментувати і шукати цікаві рецепти смачних і корисних страв у кухнях інших народів, звичайно і про національну не забуваємо.

Курсант другого курсу Артем Погорілий розповів, що дуже добре, що в меню з’явилося більше картоплі фрі, це його найулюбленіша страва. Загалом йому подобається, що на столі з’явилися круасани, стало більше соків, але хотів би, щоб частіше давали млинці з джемом.

А ось курсант третього курсу Олександра Савенок розповіла, що картоплю фрі й сосиски люблять не всі. Вона віддає перевагу сирній запіканці, яку найчастіше готують тут по четвергах. Загалом дівчина каже, що все дуже смачно і в цілому корисно. За її смаком, необхідно додати молочних страв та трошки більше салатів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Інспектор прикордонної служби, водій

від 21000 до 25000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

ОПЕРАТОР БПЛА військовослужбовець в 125 обр СВ ЗСУ

від 21000 до 121000 грн

Львів, Львівська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Павлоград

Старобільський РТЦК та СП

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678