ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як Україна відзначає Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру

Історія Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Квітня 2020, 12:21

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, започаткований у 2013 році Організацією Об’єднаних Націй разом із Міжнародним Олімпійським Комітетом.

Цей день обраний невипадково, бо 6 квітня 1894 року у місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності. Участь у змаганнях взяли спортсмени з 13 країн світу, а відкрив ці Ігри грецький король Георгій I у присутності 60 тисяч глядачів. Атлети змагались за першість у 43-х категоріях із таких видів спорту, як легка атлетика, плавання, гімнастика, велосипедні перегони, боротьба, важка атлетика, фехтування, стрільба, теніс і марафонський біг, в якому переміг грек Спиридон Луїс.

Данча Аннамарi
Данча Аннамарi

Саме у Греції велика увага приділялася фізичному вихованню та змаганням як складовій загальної культури, а фізична сила, відвага у грецьких містах-державах цінувалися надзвичайно високо, атлетів шанували й славили так само, як і філософів та поетів.

У країнах Стародавнього Сходу фізичне виховання було неодмінною складовою виховання військового: багатогодинні різноманітні військові вправи гартували силу, витривалість і наполегливість.

Нині ні вчені, ні історики не можуть дійти  однозначного висновку, коли саме людина почала займатися спортом. І це не дивно, бо таке поняття, як фізична активність, притаманна всім людям без винятку у різні часи. Фізичні тренування, активний відпочинок, гра, розваги – це лише невеликий перелік тих видів діяльності, які охоплюють широке поняття спорту.

Україна щороку активно долучається до відзначення цього свята, розуміючи, що спорт має унікальну силу для того, щоб сприяти об’єднанню людей навколо миру, дружби й розвитку.

Кривицька Олена
Кривицька Олена

Цього року велика кількість спортсменів України і прихильників здорового способу життя вчергове показала білу картку на знак миру та спокою в світі.

Отже, що таке «спорт» для армійського атлета:

  • Спорт – це дві третини мого життя. Це рушійна сила, чому я прокидаюсь уранці й з усіх сил намагаюсь стати краще, ніж вчора. Щоб моя мрія одного дня стала реальністю, – зазначила бронзова медалістка чемпіонатів світу з фехтування Олена Кривицька.
  • Моя мотивація в спорті це постійний рух та розвиток не лише фізичних, а й ментальних, духовних якостей особистості. Лише постійне самовдосконалення може зробити мене чемпіонкою, – сказала віцечемпіонка світу зі сноубордингу Аннамарі Данча.
  • Спорт для мене – це частина життя, це можливість розвиватися і рухатися вперед, – додав призер чемпіонатів світу та Європи з фехтування Богдан Нікішин.

Президент НОК України олімпійський чемпіон Сергій Бубка також приєднався до челенджу #WhiteCard, який символізує єдність та солідарність людей через спорт, і привітав усіх із цим святом: «Як спортсмен, як чемпіон спорту ЮНЕСКО, добре знаю цінність спорту. Він дав мені дуже багато – можливість відкривати світ. І надав найбільшу цінність – будувати дружбу. І, звісно, ми знаємо, що спорт об’єднує людей, сприяє миру й будує глобальну дружбу. Живіть у мирі! Будьте сильними! Спорт унікальний! Насолоджуйтесь спортом!»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

від 23000 до 30000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Командир взводу, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Десна, Чернігівська область

Пілот (оператор) безпілотних літальних апаратів, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Старший бойовий медик, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Технік, монтажник РЕА

від 21000 до 51000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Лікар загальної практики

від 25000 до 55000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940