ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як проста колода військовий колектив гуртує

Вишкіл Навчання та тренування
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Квітня 2020, 15:21

Вправи з колодою ми часто бачимо під час змагань стронгменів. Піднята в руках силача, вона насамперед асоціюється з фізичною силою людини. Втім, недавно вправи з колодою почали використовувати і для підготовки військовослужбовців. Зокрема, в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під час Курсу посиленої психологічної підготовки майбутніх офіцерів. Виявляється, що вправи з важкою колодою, перш за все, використовуються для командних тренувань і згуртувань колективу. Хоча при цьому, беззаперечно, розвивається і тіло. Та, це далеко не головне…

«За стандартами НАТО»

– Впроваджуємо в навчальний процес стандарти НАТО. Ця вправа вже давно знаходиться, що називається, на озброєнні армій країн – членів Північноатлантичного альянсу. Довга і важка колода використовується для тренувань невеликих груп і відділень. І акцент тут робиться на згуртованості і командній роботі. Бойові товариші повинні реально відчути лікоть і підтримку один одного, усвідомити, що виконання поставленого завдання залежить від кожного з них і тут не має бути слабкої ланки, − розповів старший викладач кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ Національної академії підполковник Євген Віднічук

…Заняття тривали вже більше години, а команди керівника ніяк не закінчувалися: «Піднімаємо угору!», «Кладемо на ліве плече!», «Кладемо на праве плече!», «Беремо на біцепс!», «Присіли!», «Встали!» Це було справжнє випробування для однієї з груп курсантів і, напевне, дійсно більше психологічне.

– Треба було зібрати всю силу волі в кулак, аби заставити себе до кінця виконувати команди і не зійти з дистанції. Ти не можеш схибити, адже підведеш друзів, колектив. Тут загальний успіх залежить від старань кожного. Не вийде і змахлювати, адже це одразу відчують твої товариші позаду і спереду, на плечі яких одразу ляже додаткове навантаження. Тож, тут гартується командний характер і дух, − поділився своїми враженнями після закінчення заняття курсант Едуард Позняк.

До речі, під час Курсу посиленої психологічної підготовки викладачі кафедри морально-психологічного забезпечення Академії використовують і чимало інших цікавих вправ на своїх заняттях.

«Вільне падіння», «Сліпий футбол» та стакан води на шнурках

– Наприклад, вправа «Вільне падіння» полягає в тому, що курсант із двометрової висоти спиною падає на руки своїх товаришів. Її суть − в довірі до команди. Граємо і в «Сліпий футбол». Той самий футбол, тільки з зав’язаними очима гравців. Успіх тут залежить не від технічних здібностей «футболістів», а насамперед від чітких і своєчасних команд «тренера», тобто командира. Ще одна вправа – перенесення на шнурках стакана з водою. Натягуються дві довгі мотузки, на яких розміщується зріз із колоди, яка має вигляд круглої таці. На нього, як на основу, ставиться стакан із водою. І група військовослужбовців, натягуючи шнурки та стабілізуючи рівновагу всього, що лежить на них, повинна пройти через певні перешкоди, звісно ж, не проливаючи води. Такі ігрові заняття дуже подобаються курсантам, а головне розвивають почуття колективу, команди, одного цілого, − зазначає підполковник Євген Віднічук.

Як прокоментував начальник кафедри МПЗ діяльності військ Інституту морально-психологічного забезпечення Національної академії полковник Олександр Капінус, досвід, отриманий під час бойових дій на Донбасі, вказує на нагальну потребу пошуку  ефективних методів  психологічної підготовки особового складу до тих викликів, які сьогодні стоять під час виконання службово-бойових завдань. Саме з цієї метою в Національній академії впроваджуються нові форми й прийоми підготовки особового складу, які запозичені й  використовуються в арміях  країн – членів НАТО, зокрема щодо психологічної підготовки майбутніх командирів підрозділів.

Як зазначає керівництво табірного збору Національної академії, всі заходи з бойової підготовки і заняття курсантів на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки чітко регламентуються розпорядженням начальника санітарно-епідеміологічного управління Командування Медичних Сил Збройних Сил України і заради протидії проникнення і поширення короновірусної інфекції проводяться виключно в обсязі підрозділів обмежених сумісним розміщенням.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Звечора та вночі російські війська тероризували Нікопольський район: його піддали артобстрілу й пʼяти атакам FPV-дронами.

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

Ворожі ракетоносії останнім часом не виходять на бойове чергування, проте це не означає зниження рівня загрози ракетних ударів по території України.

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Війська рф не припиняють терор на суходолі, де не можуть досягти помітних успіхів, які запланували, і компенсують свої невдачі повітряними ударами.

Окупанти скинули 6 КАБів на Оріхів, понад 300 разів били по Запорізькій області

Окупанти скинули 6 КАБів на Оріхів, понад 300 разів били по Запорізькій області

Упродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7  населених пунктів.

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

На Донецькому напрямку під час розвідувальних дій оператори 3-го полку ССО виявили ворожий танк Т-90, який саме відпрацював по позиціях Сил оборони.

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно становлять:

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар-невропатолог (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 35000 до 100000 грн

Київ

129 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Сапер. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Офіцер відділення, військовослужбовець

від 40000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина ЗСУ