ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вінницькому центру служби крові дуже потрібні донори: військові відгукнулися миттєво

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Квітня 2020, 13:45

Від початку введення режиму надзвичайної ситуації в усій Україні критично зменшилася кількість донорів, натомість потреба у крові та її препаратах не знизилася. Не є винятком і Вінниччина. Ще в середині березня керівництво Комунального підприємства «Вінницький обласний центр служби крові» закликало громаду міста прийти й здати кров задля порятунку життя та здоров’я хворих.

Одними з перших на цей заклик відгукнулися військовослужбовці Повітряних Сил Вінницького гарнізону, які постійно здають кров на потреби хворих і поранених. Так, від початку карантину військові здали вже понад 60 доз крові. Під’їзд до Центру організований невеличкими групками, щоб не порушувати обмеження щодо кількості людей.

«Вінницький обласний центр служби крові» забезпечує на безоплатній основі кров’ю та її препаратами всі лікарні міста та області, зокрема й Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону, де проходять лікування поранені та хворі військовослужбовці. Тому так важливо мати запас крові та її компонентів.

– Донорську кров ми можемо отримати лише одним шляхом – від людини, і сьогодні постала велика проблема із залученням донорів через введені карантинні заходи, зокрема обмеження пересування, – розповіла кореспондентам АрміяInform директорка «Вінницького обласного центру служби крові» Оксана Банах. – Тому наразі Центр крові потерпає від нестачі донорської крові й украй її потребує. На сьогодні маємо критичну нестачу в III групі резус негативний, а також великий дефіцит у І та IV групі резус негативний, IIІ позитивний.

Окремо Оксана Банах наголосила на тому, що в Центрі максимально дотримуються вимог, які діють в Україні, для того, щоб убезпечити донора від зараження COVID-19.

– На вході лікар обов’язково міряє температуру й цікавиться, чи не був потенційний донор нещодавно за кордоном. Потім його скеровують помити руки, обробляють їх дезінфекційним засобом. Видаємо одноразову маску тому, хто її немає. Тобто ми виконуємо всі зобов’язання, передбачені чинним законодавством України.

Оксана Банах щиро дякує військовослужбовцям, які в цей нелегкий час активно долучаються до донорської акції.

Уже не вперше здає кров підполковник Ангеліна Кушнір, начальник відділу внутрішніх комунікацій та інформаційного супроводу управління МПЗ Командування Повітряних Сил.

– Перший раз я стала донором ще років 7-8 тому, – розповіла Ангеліна Кушнір. – Тоді випадково дізналася, що потрібна кров моєї групи чужій дитині. Здавала кров і для поранених у військовому госпіталі в Києві, не вперше відвідую і Вінницький центр служби крові. І цього разу, щойно командир оголосив, що потрібні донори, одразу ж зголосилась. Тим більше, що моя група крові підходить багатьом. Ми ніколи не знаємо, що чекає на нас завтра. І завтра ця допомога може знадобитися нашим рідним, близьким, нашим дітям і навіть нам самим.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся із заступником генсека з морських і водних справ Міністерства клімату Естонії Каупо Ленеранда, під час якої обговорив посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ.

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Спікер Палати представників Майк Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який можуть схвалити вже цієї суботи, 20 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Майстер цеху, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Старший оператор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Водій, кранівник, тракторист-машиніст екскаватора, бульдозера

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476