ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Розкажи товаришам, поясни рідним та близьким

Консультації
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Квітня 2020, 9:55

Сьогодні ми розкажемо про мобільні телефони.

Мобільний телефон забезпечує безперервний контакт між людьми і це неймовірно круто, проте є одне вагоме але – це найпростіше джерело добування інформації. Новітні засоби розвідки дають змогу дізнатися не лише про місце переговорів, а й безпосередньо про зміст та листування. Для нас основне щоб ти зміг вберегти себе та своїх близьких.

Не використовуй мобільний телефон без нагальної потреби.
Мобільний телефон є радіовипромінювальним пристроєм яким ти розкриваєш своє місце знаходження. Деякі оператори мобільного зв’язку є громадянами інших держав, у тому числі Російської Федерації, тому спецслужби цих держав можуть отримувати інформацію про переговори та навіть місцезнаходження методом триангуляції (аналіз сили сигналу на трьох найближчих базових станціях), – стався до мобільного телефону як до засобу зв’язку, який ВЖЕ ПРОСЛУХОВУЄТЬСЯ ПРОТИВНИКОМ. Це просте правило збереже багато життів. Не забувай його.

ТИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ!

З точки зору безпеки, ідеальним варіантом стане цілковита ВІДМОВА від використання мобільного телефону в ООС. На заміну мобільному телефону можуть прийти мережі відкритого телефонного зв’язку Збройних Сил України, які дозволяють здійснювати дзвінки на номери мобільних операторів. Для дзвінка на мобільний із зони ООС достатньо лише набрати потрібний номер, наприклад, 093-222-22-22. Таким чином, у разі перехоплення дзвінка на боці отримувача противник не дізнається, хто й звідки телефонує. Якщо з певних причин неможливо відмовитися від використання мобільного в зоні ООС, але «дуже треба», — по прибутті придбай і почни використовувати SIM-ку безпосередньо в зоні проведення ООС. Це не дасть змоги встановити, звідки ти приїхав. Це не робить твої переговори захищеними, а твоє місцезнаходження, таким що не можливо визначити.

Використовуй лише мінімально необхідний набір додатків.

Більшість надійних додатків розміщено в офіційних магазинах додатків (Play Market для Android, Microsoft Store для Windows та App Store для MacOS). Під час завантаження нової програми на свій телефон краще перевірити надійність розробника та популярність додатка. ВАЖЛИВО! Віруси для мобільних активно розвиваються та виходять на один рівень з вірусами для персональних комп’ютерів. ПАМ’ЯТАЙ! Додатки в телефоні мають доступ до певної інформації. Варто УНИКАТИ встановлення програм, права доступу до яких викликають сумніви.

Спроби «зламати» власний телефон негативно впливають на безпеку.

Іноді власникам смартфонів пропонують зробити свій телефон кращим, швидшим, потужнішим за допомогою двох речей: отримати суперправа (root) до свого смартфону або встановити сторонню операційну систему («прошивку»). В результаті встановлення таких прав телефон може бути повністю непідконтрольний користувачу. Існує єдиний спосіб уникнення цього — ніколи не встановлювати root на свій смартфон!

Не варто підключати телефон до військових комп’ютерів.

Підключення модема до одного з військових комп’ютерів — величезна послуга ворогу. ЗАБОРОНЕНО підключати сторонні пристрої до військових комп’ютерів. Зазвичай це призводить до зараження комп’ютера вірусом, який, у свою чергу, передає дані противнику, використовуючи доступ до Інтернету через підключений 3G-модем.

Потурбуйся, щоб дані з твого телефону не потрапили до рук ворога.

Ти просто загубив телефон. Нескладно уявити ситуацію в ООС, коли телефон просто випав з кишень екіпіровки. У такому випадку небезпека полягає в тому, що інформація, накопичена на ньому, а також доступ до електронної пошти, Вайбера, Фейсбука та іншого, легко потрапила до рук ворога. Перш за все, обмеж інформацію до мінімуму. З метою ускладнення вилучення інформації слід встановити ПАРОЛЬ на розблокування свого пристрою. Необхідно здійснити це таким чином, щоб у разі повторного введення неправильного пароля з телефону видалялась уся інформація. Для цього знайди підпункт меню, який зазвичай називається Безпека, в меню Налаштування телефону. У разі виникнення складнощів спробуй знайти відповідь в Інтернеті, інструкції до телефону або просто звернися по допомогу до зв’язківців.

ПРОЧИТАВ?
ДІЙ!

Командування Військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій 39 зенітного ракетного полку

від 21000 до 51000 грн

Володимир, Волинська область

Гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

оператор – лінійний наглядач

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Офіцер штабу, зв’язківець

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Санітарний лікар

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область