ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Про невідкладні заходи протидії СOVID-19 у війську: заборону відпусток і відряджень, позмінне вживання їжі та когортну ізоляцію

Інфографіка Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 6 Квітня 2020, 17:47

У санітарно-епідеміологічному управлінні Командування Медичних сил ЗСУ розробили низку заходів щодо недопущення занесення та поширення серед особового складу ЗС України гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Призупинено відпустки та заборонено відрядження!

На період дії карантинних заходів згідно з розпорядженням начальника санітарно-епідеміологічного управління Командування Медичних сил Збройних Сил України (від 31.03.20р. № 1) (Головного державного санітарного лікаря Міністерства оборони України) підполковника медичної служби Сергія Моргуна введено такі невідкладні заходи для створення протиепідемічних бар’єрів занесення СOVID-19 до військових частин у Збройних Силах України:

–    призупиняється надання відпусток, звільнення особового складу строкової служби за межі військової частини на період дії карантинних заходів;

–    забороняється відвідування особового складу строкової служби родичами та іншими сторонніми особами;

–    забороняється направлення команд, особового складу у розпорядження між військовими частинами;

–    заборона всіх відряджень особового складу, планових перевірок та інспектування, проведення виїздів особового складу тільки на проведення епідеміологічних розслідувань в осередках інфекційних захворювань (за виключенням завдань із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей);

–    усіх осіб, які прибули з відпусток, відряджень допускатимуть на територію військової частини тільки після огляду та опитування, проведеного медичним працівником щодо можливого захворювання або контакту із хворим (підозрілим) на СOVID-19.

Шикування – не більше роти, вживання їжі – позмінно!

Серед обмежувальних та профілактичних заходів слід врахувати такі:

– бойову підготовку слід проводити в обсязі підрозділів обмежених сумісним розміщенням, заходи обслуговування озброєння, техніки проводити командами по підрозділах із виключенням можливості перехресту з особовим складом інших підрозділів;

– наради – в дистанційному режимі з використанням наявних засобів зв’язку, за виключенням випадків на відкритому повітрі з дистанцією між учасниками не менше ніж 2 метри;

– шикування особового складу – в обсязі окремого підрозділу, обмеженого сумісним розміщенням (не більше роти);

– вживання їжі в їдальнях мають організувати позмінно по підрозділах, обмежених сумісним розміщенням, із проведенням наскрізного провітрювання та проведенням дезінфекції підлоги, столів приймання та лінії видачі їжі. Харчування особового складу строкової служби проводити в першу чергу;

– забезпечити проведення посилених дезінфекційних заходів на всіх об’єктах частини.

У разі відсутності одномісних приміщень –
когортна ізоляція на 14 діб

Для виявлення осіб, які підпадають під визначення підозрілого випадку захворювання на СOVID-19 або які мають епідемічний контакт з інфікованою особою, щоденно на перевірках проводитимуть опитування про скарги на стан здоров’я, виявлятимуть осіб, що захворіли або скеровані на самоізоляцію в домашніх умовах через підозру або захворювання на СOVID-19 їх чи членів їхніх сімей.

Осіб зі скаргами або ознаками гострого респіраторного захворювання негайно направлятимуть на огляд до медичної служби військової частини.

У разі виявлення військовослужбовця, який підпадає під визначення підозрілого випадку захворювання на СOVID-19, медики користуватимуться Алгоритмом дій медичної служби військової частини при виявленні пацієнта, який підпадає під визначення підозрілого випадку захворювання на СOVID-19.

У разі виявлення військовослужбовця, який перебував у контакті з підозрілим (ймовірним) випадком захворювання на СOVID-19, його скерують на самоізоляцію (ізоляцію) терміном на 14 діб з доведенням вимог пам’ятки про самоізоляцію та підписанням Інформованої добровільної згоди особи на проведення протиепідемічних заходів та/або профілактичних заходів (затверджених Постановою головного державного санітарного лікаря України від 21.03.2020 року № 2) до моменту підтвердження або спростування випадку захворювання в особи, з якою контактував військовослужбовець.

Медичні служби військових частин забезпечуватимуть облік осіб, які перебувають на самоізоляції, щоденно дистанційно за допомогою наявних засобів зв’язку проводитимуть моніторинг стану здоров’я тих, хто захворів або перебуває на самоізоляції.

За неможливості самоізоляції (наприклад проживання у казармі) за епідеміологічними критеріями показана ізоляція у визначеній за рішенням командира військової частини окремій казармі, гуртожитку. За відсутності можливості розміщення військовослужбовців в одномісних приміщеннях використовуватимуть когортну ізоляцію, під час якої відстань між ліжками має становити мінімум один метр одне від одного.

У разі потреби буде визначено та призначено групу медиків, які проводитимуть догляд лише за групою контактних осіб без клінічних проявів на термін їхньої ізоляції, при цьому буде заборонено медичному персоналу залишати межі ізолятора на термін інкубаційного періоду (за умови відсутності випадків захворювання серед ізольованих).

На період проведення режимно-обмежувальних заходів у закладах охорони здоров’я у системі Міноборони України припиняється прийом цивільного населення, за виключенням категорії осіб, яким надаються пільги з медичного обслуговування, визначених Законами України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

 

Читайте нас у Facebook
Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

США, Велика Британія та Канада запровадили санкції проти Ірану за поставки дронів росії

США, Велика Британія та Канада запровадили санкції проти Ірану за поставки дронів росії

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадило санкції проти понад десятка юридичних, фізичних та юридичних осіб.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Хімік відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту

від 20000 до 120000 грн

Липники, Львівська область

Заступник командира роти охорони з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Стрілець-електрик

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Начальник аптеки, фармацевт, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Білгород-Дністровський

808 ОПП

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Водій-електрик у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область