ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Над удосконаленням законодавства у сфері захисту ветеранів працюватимуть Мінветеранів з профільним комітетом ВР

Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Квітня 2020, 11:05

Міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб провів зустріч з головою Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ Галиною Третьяковою та головою підкомітету з питань захисту прав ветеранів Анатолієм Остапенком, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

Сторони домовилися продовжити співпрацю робочих груп, до складу яких входять фахівці міністерства і профільного комітету, і спільно працювати над створенням законопроєкту «Про статус ветерана та членів сімей загиблих (померлих) захисників України та ветеранів». Цей закон має унормувати поняття «ветеран» та визначити його статус і категорії.

За словами міністра, питання з визначенням статусу ветеранів дуже важливе й невідкладне. Від нього залежить побудова механізму надання соціальної підтримки ветеранам і родинам загиблих воїнів.

Зі свого боку голова комітету Галина Третьякова повідомила, що сьогодні в процесі написання декілька законопроєктів щодо надання статусу ветеранам, які мають бути опрацьовані парламентсько-міністерською комісією й виведені в один якісний закон.

Наразі в Україні діє ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантій їхнього соціального захисту», згідно з яким ветеранами війни є особи, які брали участь у захисті Батьківщині чи в бойових діях на території інших держав. Водночас у тому ж законі є низка категорій ветеранів: учасники бойових дій, учасники війни, інваліди війни, члени сімей загиблих (померлих), ветерани військової служби, постраждалі під час Революції Гідності, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Також під час зустрічі домовилися об’єднати зусилля Комітету з новоствореною Робочою групою при Мінветеранів щодо запровадження пільгового ввезення транспортних засобів на митну територію України для ветеранів війни та почати напрацьовувати майбутній законопроєкт щодо пільгового розмитнення автомобілів для ветеранів.

Окремо обговорили необхідність проведення аудиту всіх нині чинних послуг для ветеранів, які в окремих випадках існують лише на папері.

Крім того, фахівці Мінветеранів будуть залучені до роботи над законопроєктом «Про деякі питання впровадження в Україні міжнародної кваліфікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я та Міжнародної кваліфікації функціонування обмеження життєдіяльності та здоров’я дітей і підлітків», яким передбачено ліквідацію в Україні медико-соціальної експертної комісії та впровадження нового мультидисциплінарного підходу з надання реабілітаційних послуг.

Мова йде про впровадження такої системи, яка супроводжуватиме особу, що отримала інвалідність від етапу надання статусу до повної реабілітації та адаптації в суспільстві.

Читайте нас в Telegram
Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-електрозварник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Суми

Старобільський РТЦК та СП

Старший стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Автомеханік

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Верховина

Косівський РТЦК та СП

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП