ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Червоний Хрест і Збройні Сили України об’єднали зусилля у боротьбі з COVID-19

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Квітня 2020, 17:15

Нещодавно в Києві з метою об’єднання зусиль у боротьбі з коронавірусною хворобою COVID-19 Управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України та Товариство Червоного Хреста України створили Об’єднаний оперативний штаб з надання допомоги державним органам влади, місцевому самоврядуванню, Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, цивільному населенню та координування міжнародної гуманітарної допомоги.

Таке рішення було ухвалене в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між Генштабом ЗСУ та Товариством Червоного Хреста України, а також враховуючи досвід країн-партнерів НАТО щодо залучення збройних сил до посилення заходів державних органів влади у протидії поширенню COVID-19.

Основні напрямки роботи новоствореного Об’єднаного оперативного штабу – організація та узагальнення інформації про розповсюдження, можливі наслідки та тенденції перебігу епідемії в Україні, координація надання гуманітарної допомоги медичним закладам, зокрема закладам ЗСУ, а також заходи щодо локалізації джерел епідемії.

Збір інформації про основні потреби цивільного населення відбувається через call-центр. Співробітники Червоного Хреста та представники CIMIC в цілодобовому режимі приймають запити на допомогу, що надходять з усієї території України, а також консультують телефоном, заповнюючи інформаційний вакуум, що формується навколо коронавірусної хвороби.

– Здебільшого запити надходять від найуразливіших на сьогодні верств населення, які не можуть самостійно вийти за продуктами, медикаментами та предметами першої потреби,або ж від тих, хто потребує невідкладного лікування. Особлива увага приділяється областям, де відбуваються бойові дії. На днях запланована передача чергової партії антисептичних засобів для військових, що виконують завдання в районі ООС, – зазначає начальник відділу цивільно-військової взаємодії Управління ЦВС ГШ ЗСУ полковник В’ячеслав Попов.

Варто зазначити, що до діяльності Об’єднаного оперативного штабу залучений і Військовий інститут імені Тараса Шевченка. З метою набуття практичних навичок з організації цивільно-військової взаємодії курсанти також заступають на чергування в інформаційному call-центрі київського офісу Товариства Червоного Хреста.

Довідково: За телефоном 0 800 332 656 кожен може отримати відповідь на питання про роботу Червоного Хреста, зокрема і пов’язану з протидією коронавірусу.

 

Читайте нас в Telegram
На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Головний сержант

від 25400 до 125400 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

оператор радіорозвідки

від 25000 до 130000 грн

Полтава, Полтавська область

Військовослужбовець ЗСУ (служба за контрактом)

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Оператор протитанкового відділення, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП