ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як готуються до зустрічі з хворими на COVID-19 у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону

Військова медицина Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Березня 2020, 16:16

Медики Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, усвідомлюючи всі виклики, які стоять перед ними в період пандемії коронавірусної інфекції, готуються прийняти хворих військовослужбовців із зони їхньої відповідальності. Щодня у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону проводяться методичні й практичні заняття щодо дій медичного персоналу при підозрі виявлення та можливому надходженні пацієнтів із коронавірусом (COVID-19).

Як розповів кореспондентам АрміяInform начальник ВМКЦ ЦР полковник м/с Олександр Завроцький, у Центрі розгорнуто інфекційне відділення для хворих на коронавірус. Тут мають лікуватися хворі військовослужбовці, які проходять службу в частинах, що розташовані в зоні адміністративної відповідальності медичного закладу, а також ветерани Збройних Сил.

– Аби унеможливити контакт хворих на коронавірус із пацієнтами та медпрацівниками інших відділень, на базі санаторного відділення розгорнуто додаткове інфекційне відділення № 2, призначене для лікування хворих на COVID-19, – зазначив Олександр Завроцький. – Відділення розраховане на 28 ліжок. Створено лікарсько-сестринські бригади, які обслуговуватимуть цих хворих, опрацьовані питання побутового забезпечення, харчування бригад.  Для забезпечення хворих визначений перелік апаратури та медикаментів, а також ми вже забезпечені швидким тестами для діагностики захворювання у ліжка хворого. Інші інфекційні хворі розміщуються в стаціонарному інфекційному відділенні № 1.

Зі свого боку начальник інфекційного відділення ВМКЦ ЦР полковник м/с Аліса Щур розповіла, що в інфекційному відділенні № 2 розгорнута палата інтенсивної терапії на 3 ліжка.

– Палата забезпечена необхідним обладнанням, зокрема дефібриляторами з монітором, апаратами штучної вентиляції легень та необхідними ліками для надання інтенсивної та реанімаційної допомоги хворим.

Окрім інфекційного, розгорнуто обсерваційне відділення, де є змога розмістити 57 військовослужбовців, які перебували в контакті  з хворими.

Наразі у ВМКЦ ЦР щодня відбуваються практичні тренування. Зокрема, визначені лікарсько-сестринські бригади відпрацьовують дії під час роботи в суворому протиепідеміологічному режимі.

– Відпрацьовуємо алгоритм дій із надання невідкладної допомоги тим військовослужбовцям, які можуть надійти у важкому стані на лікування в інфекційне відділення № 2 з коронавірусною інфекцією, – зазначив начальник ВМКЦ ЦР. – Також відпрацьовуємо всебічне забезпечення хворих і медичного персоналу в такий спосіб, щоб не наражати на небезпеку розповсюдження інфекції на інших хворих. Мета тренувань – аби всі служби: від чергової зміни до служби тилу – були готові до госпіталізації ймовірних хворих на коронавірусну інфекцію. Під час цих практичних навчань  виявляємо проблемні питання та недоліки, які усуваємо в найкоротший термін.

Полковник м/с Олександр Завроцький наголосив, що Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону забезпечений необхідним обладнанням для надання невідкладної допомоги та лікування хворих. Командування Медичних сил ЗСУ надало 1000 експрес-тестів для виявлення COVID-19. Залишається гострою проблема щодо стовідсоткового забезпечення медичного персоналу індивідуальними засобами захисту через відсутність цієї групи товарів на ринку через ажіотаж і паніку. Попри це, весь особовий склад Центру готовий до прийому хворих із підозрою на COVID-19.

– Наші лікарі, медичні сестри, працівники служби логістики готові надавати високопрофесійну допомогу хворим в умовах підвищеної захворюваності населення, зокрема і військовослужбовців, особливо на коронавірусну інфекцію.

 

 

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

США, Велика Британія та Канада запровадили санкції проти Ірану за поставки дронів росії

США, Велика Британія та Канада запровадили санкції проти Ірану за поставки дронів росії

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадило санкції проти понад десятка юридичних, фізичних та юридичних осіб.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій (польова лазня)

від 25000 до 30000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Мережевий інженер

від 55000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Номер обслуги, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій, військовий

від 20000 до 120000 грн

Харків

226 окремий батальйон 127 ОБр Сухопутних Військ ОК Північ

такелажник 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область