ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як армія допомагає зупинити коронавірус у різних країнах світу

Публікації
Прочитаєте за: 5 хв. 25 Березня 2020, 11:04

Планета веде боротьбу з пандемією коронавірусу. Одна за одною держави впроваджують надзвичайний стан, що вже є безпрецедентним для цивілізованого світу після завершення Другої світової. Провідні країни, де зафіксовано спалах інфекції, майже відразу почали залучати збройні сили для виконання спецзавдань. Позаяк військові завжди були універсальними солдатами й до тестів на міцність їм не звикати. АрміяInform вирішила розібратися, як військові допомагають зупинити коронавірус у різних куточках світу.

Однак пропоную спочатку поглянути, як усе відбувалося в епіцентрі зараження Covid-19 – в місті Ухань (КНР). Відомо, що влада Китаю з 22 січня 2020 року за допомогою армії та сил поліції заборонила виїзд у місто та пересування людей вулицями без спецперепусток. Участь в протиепідемічних заходах силових структур допомогла припинити поширення смертельної інфекції у КНР. Цей досвід і взяли на озброєння уряди інших країн.

Європейські країни роблять ставку на допомогу військових – і без зайвої бюрократії

Італійські міста ввели жорсткіші заходи й нові обмеження, намагаючись стримати пандемію коронавірусу, через яку Італія вийшла у лідери за кількістю загиблих. Наприклад, префектура Мілана залучила військових, аби вони контролювали дотримання жителями наказу залишатися вдома. Це рішення ухвалили після того, як губернатор Ломбардії Аттіліо Фонтана звернувся до армії з проханням допомогти поліції забезпечити виконання карантину.

А в Австрії у межах боротьби з коронавірусом проведуть часткову мобілізацію військових сил резерву вперше після Другої світової війни. Про це повідомила міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер.

«Армія в усій Австрії готова допомогти владним органам і інституціям», – запевнила очільниця військового відомства.

Зазначено, що загалом призвуть 3000 осіб, а це 10 % від усього резерву. На службу військовиків резерву призвуть з 4 травня. Після двотижневої підготовки вони замінять строковиків і контрактників, які нині залучені до заходів з обмеження поширення Covid-19. Мобілізація резервістів триватиме на всій території країни орієнтовно три місяці, однак усе залежить від перебігу пандемії коронавірусу.

«Ми. Служимо. Німеччині» – так Бундесвер рекламує службу в армії серед молоді. Це ж гасло взяла на озброєння міністерка оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер у борні з пандемією Covid-19. Глава оборонного відомства ФРН закликає солдатів і резервістів бути напоготові, щоб долучитися до виконання завдань у сфері логістики, охорони здоров’я, транспорту та забезпечення громадського порядку.

Крамп-Карренбауер прагне, щоб Бундесвер був резервом на випадок, коли «цивільний захист стане неможливо забезпечувати». Якщо лікарням під час транспортування продовольства та гуманітарних вантажів загрожуватиме колапс, армія прийде на допомогу.

Однак, попри не найкращий час, Крамп-Карренбауер настроєна оптимістично. «У ці важкі часи громадянки та громадяни можуть покладатися на те, що ми прийдемо їм на допомогу», – наголосила міністерка.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес днями повідомив, що британська армія подвоїть кількість військовиків, залучених до заходів із протидії епідемії Covid-19, до 20 тисяч. Вони допомагатимуть поліції та лікарям.

Тим часом у сусідній Франції армія вже вивозить гелікоптерами пацієнтів з переповнених лікарень в інші регіони. Інші європейські країни також роблять ставку на допомогу армії – без зайвої бюрократії.

Уряд Іспанії, де нині кількість померлих від інфекції вимірюється сотнями щодоби, теж залучив до боротьби з поширенням коронавірусу армію – військові вже патрулюють вулиці кількох міст. Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес провела нараду для обговорення заходів, які вони вживатимуть у цій ситуації.

«Збройні сили почали брати участь у протидії коронавірусу. Першим це зробив Військовий підрозділ з реагування на надзвичайні ситуації (UME). Він патрулює вулиці в Мадриді й інших містах, де має бази, зокрема в Валенсії, Севільї, Сарагосі, Леоне, Лас-Пальмасі та Санта-Крус-де-Тенеріфе», – повідомили у військовому відомстві.

У збройних силах Швеції почали розгортання першого польового госпіталю для приймання хворих на Covid-19 за 70 кілометрів від Стокгольма. Шпиталь оснастять комплектами для інтенсивної терапії, він матиме намети та контейнери, а службу в ньому проходитиме персонал, який має спецпідготовку з роботи з інфікованими та буде забезпечений відповідними засобами захисту.

Наші сусіди – збройні сили Польщі – забезпечують карантинний режим у країні та допомагають у створенні необхідної інфраструктури. Про це у серії своїх твітів пише польський міністр оборони Маріуш Блащак.

Так, військовослужбовці охороняють кордон, допомагають в організації карантинних заходів, забезпеченні медичним майном тощо. До прикладу, бійці 17-ї Великопольської механізованої бригади допомагають в охороні кордонів на двох залізничних мостах у Куновицях і Костшині, що на заході Польщі. До карантинних заходів долучились і бійці територіальної оборони, що забезпечують доставлення медобладнання й засобів до лікувальних закладів.

Іран будує шпиталь на 2 тисячі місць за 48 годин

Військові Ірану отримали наказ будувати шпиталь на 2 тисячі місць за 48 годин від заступника командувача збройних сил контрадмірала Саярі. Наказ озвучено на пресконференції в армійському штабі з біозахисту, виконувати його почав командувач сухопутних сил бригадний генерал Кіоумарсу Хейдарі.

«Здатність реалізувати цю місію демонструє підготовку країни до захисту від біологічної атаки», – наголосив контрадмірал Саярі.

Уряд Бангладеш вирішив застосувати армію для допомоги у протистоянні епідемії коронавірусу. За словами міністра охорони здоров’я країни Західа Маліка, військо залучатимуть для зведення спеціального карантинного приміщення у передмісті столиці. Уряд розглядає й доцільність закриття певних уразливих регіонів для сповільнення поширення вірусу.

«Плануємо заблокувати уразливі райони, якщо кількість інфікованих зростатиме. І допоможе нам армія», – сказав Малік.

А от військовослужбовці ВСП ЗСУ, як повідомляла АрміяInform, задля запобігання поширенню в Україні коронавірусної інфекції та підтримання громадської безпеки й порядку з 22 березня розпочали спільні патрулювання у взаємодії з працівниками Національної поліції та військовослужбовцями Національної гвардії України.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

Рік тому тривали важкі бої за Бахмут на Донеччині. Підрозділи Збройних Сил України стійко тримали оборону. Інколи, на жаль, ціною власного життя.

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 50000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

до 51000 грн

Запоріжжя

8 прикордонний загін

Технік відділення зв’язку та інформаційних систем

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Снайпер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Водій кат. С1, С 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область