ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Весняний тон настрою задала класика

MilitaryArt Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Березня 2020, 13:48

Безсумнівно, багато прихильників і добрих друзів Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України вже чекали приходу весни, а з нею і на нову зустріч із класичною музикою у його неперевершеному виконанні.

У вчорашній дощовий вечір концерт лише підкреслив романтичний настрій від пробудження природи і вже відчутного подиху весни. А весна, як і музика, завжди приносить надію на краще, робить нас духовно багатшими. Це константа. Як і майстерність та віртуозність кожного з музикантів військового оркестру та його незмінного начальника ‒ художнього керівника полковника Ігоря Биковського.

Попри те, що класична музика ніколи не претендувала на масовість, заходи військових оркестрантів привертають увагу доволі широкої аудиторії, причому і нашої молоді. Це й не дивно, адже легендарний колектив, який цьогоріч відзначить 75-річний ювілей, добре відомий від окопу на передовому рубежі сходу України до знаних музичних майданчиків за кордоном. До речі, саме цьому оркестру, як першому професійному колективу, офіційно довіряли виконання Державного Гімну в Незалежній Україні.

Цьогорічний дебютний весняний концерт з-понад годинною програмою на сцені Центрального будинку офіцерів Збройних Cил України тішив музикою різних стилів і епох, яку шанувальники класики щоразу вітали тривалими оплесками й вигуками «браво!». У концерті звучали твори, які входять до скарбнички найліричнішої музики. І варто лише назвати імена таких композиторів, як Джакомо Пуччіні і його «Вальс Мюзетти» з опери «Богема» чи величавого Людвига ван Бетховена із «Симфонією №5» або легендарного Гавриліна і його «Тарантелла» з балету «Анюта», всесвітньо відомого Хачатуряна з його колоритним «Танцем з шаблями» з балету «Гаяне»… – одразу на обличчі меломанів з’являється мила посмішка і на думку спадає щось омріяно-тепле…  У цьому і є магія класичної музики. Її завжди можна слухати як уперше.

Перед концертом, очікуючи у фойє на свято музики, мимоволі почула фразу: «Той, хто не вміє слухати класику, ніколи не почує Бога!» Весь концерт вслухаюсь у найтихіші акорди, намагаючись розкодувати закладений у них меседж, вловлюю рухи диригентської палички, що магічно діють на музикантів, і завдяки якій вони стають єдиним цілим.

Що ж, браво, Маестро!

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор групи звязку та кібербезпеки

від 21000 до 25000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Операційна сестра, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Робота в лавах ЗСУ за КОНТРАКТОМ

від 20000 до 120000 грн

Гусятин

Гусятинський ТЦК та СП

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Начальник складу безпілотних авіаційних комплексів

від 25000 до 30000 грн

Полтава

Військова частина А4759