ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У РНБОУ відбулася робоча зустріч з провідними українськими фахівцями-епідеміологами та інфекціоністами

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Березня 2020, 11:07

В Апараті Ради національної безпеки і оборони України під головуванням заступника Секретаря РНБО України Олексія Соловйова 18 березня відбулася робоча зустріч з провідними українськими фахівцями. Як інформує пресслужба РНБОУ, сторони обговорили поточну ситуацію з поширенням нового коронавірусу в Україні, а також питання організації лікувального процесу.

Олексій Соловйов наголосив на необхідності терміново врегулювати питання забезпечення біологічного і соціального захисту медичних працівників. За його словами, в Україні має бути запроваджений світовий досвід організації транспортування медиків від дому до робочих місць, їх соціальної підтримки, організації відпочинку тощо.

Окрім цього, сторони обговорили питання застосування медичних препаратів, які не мають медичного призначення для лікування випадків хвороби COVID-19, проте їх практичне застосування в інших країнах світу продемонструвало дієвий результат. Державному експертному центру разом із спеціалістами МОЗ України доручено опрацювати міжнародні протоколи лікування COVID-19 та розглянути питання щодо їх можливої адаптації відповідно до українського законодавства.

За результатами наради направлено лист до всіх обласних державних адміністрацій щодо розгляду питань розміщення медичних працівників в готелях, хостелах тощо, їх транспортування до робочих місць та забезпечення членів їх сімей необхідною допомогою.

Крім того, учасники наради обговорили питання внесення змін до алгоритму дій лікаря та маршруту пацієнта з підозрою на коронавірус COVID-19, зокрема з метою оптимізації клінічного маршруту пацієнта, який відповідає визначенню випадку COVID-19, та мінімізації ризиків для життя та здоров’я сімейних лікарів.

У нараді взяли участь народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький; перший заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак; заступник Міністра охорони здоров’я України Андрій Семиволос; генеральний директор Директорату громадського здоров’я МОЗ України Андрій Скипальський; директор ДП «Державний експертний центр МОЗ України» Тетяна Думенко; начальник відділу стандартизації медичної допомоги Олена Ліщишина; директор Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург; завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця Ольга Голубовська; генеральний директор клініки «Оберіг», заслужений працівник охорони здоров’я Віктор Рибчук.

Читайте нас в Telegram
В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій (військовослужбовець)

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик у ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Самбір, Львівська область

Фельдшер до в/ч а4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Навідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Мінометник (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП