ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Маріуполі пройшов 9-й турнір із кросфіту серед військовослужбовців ЗС України та інших силових структур «Звитяга ВМС-9»

Новини Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 1 Березня 2020, 11:29

У Маріуполі пройшов видовищний та сповнений спортивних сюрпризів і досягнень 9-й відкритий турнір Військово-Морських Сил ЗС України з кросфіту. Цього разу в змаганнях взяли участь спортсмени з ВМС, включаючи морську піхоту та морську авіацію, Сухопутних військ, Державної прикордонної служби України, СБУ, Національної поліції та Національної гвардії України. Турнір проводився в рамках проєкту UA Navy Sport, створеного для координації зусиль народу України та українців із-за кордону для допомоги військовослужбовцям та підрозділам Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Координатор проєкту UA Navy Sport Марина Антонюк розповідає, що цей турнір, започаткований 5 років тому за ініціативи на той час старшого матроса Ігоря Руляка, традиційно проводиться двічі на рік. Влітку до участі в ньому запрошуються також цивільні спортсмени. Взимку – виключно військові та представники силових структур.

– Цього разу ми вдруге проводимо турнір у цьому прекрасному приморському місті Маріуполі, – зазначила координаторка. – І можу сказати, що з кожним роком він об’єднує все більше й більше спортсменів. Сьогодні зі всієї України з’їхалося значно більше команд, ніж минулого разу.

Марина Антонюк також зауважила, що ці змагання проводяться з метою подальшого розвитку та популяризації кросфіту, підвищення спортивної майстерності учасників та видовищності кросфіту як спортивної дисципліни, що динамічно розвивається, виявлення найсильніших спортсменів для формування спортивних збірних команд різного рівня, а також популяризації здорового способу життя, залучення молоді та різних верств населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом.

Зі свого боку керівник маріупольського спортивного клубу IRON GYM Денис Попадюк, який гостинно прийняв 9-й турнір, розповів, що змагання складалися з трьох комплексів вправ, трьох етапів. Участь у них взяли чоловіки, в командах по два спортсмени, та жінки, які виступали індивідуально. Отож, разом це – 20 чоловічих команд та 5 спортсменок-жінок.

Перший комплекс складався з двох вправ, які потрібно було зробити з максимальною кількістю повторів. Це – станова тяга штанги вагою 180 кг для чоловіків та 60 кг для жінок, а також бьорпі через бокс – стрибки через ящик висотою 60 см для чоловіків та, відповідно, 50 см – для жінок.

На другому етапі змагань спортсмени змагалися з встановлення повторного максимуму: з взяття та поштовху штанги – чоловіки, та тільки взяття штанги – жінки. Після короткого відпочинку в 1 хвилину спортсмени знову штовхали штангу вагою 60 кг.

Третій комплекс, і він же – фінал, розпочався з так званих кардіотренажерів. За правилами турніру, чоловіки і жінки спочатку виконували вправу Air Bike – крутили велосипед, при цьому чоловікам було необхідно «спалити» 50, а жінкам – 20 калорій. Після цього – підтягування на перекладині, для команди чоловіків – 50 разів до грудей, і для жінок – 20 разів до підборіддя. Далі – гребний тренажер, на якому спортсмени-чоловіки спалювали знову ж таки по 50, а дівчата – по 20 калорій. І наостанок – ривок гантелей. У мускулистих чоловічих руках догори здіймалися 30-кілограмові гантелі, дівчата з легкістю підкидали 16-кілограмові.

Із 20 чоловічих команд до фіналу вийшло 6. Варто зазначити, що найбільший рівень підготовки, силу й спортивну майстерність показали представники Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Національної поліції України. Так, до фіналу вийшло дві з трьох команд львів’ян та три команди з різних підрозділів МВС. Ще однією командою-фіналістом очікувано стали авіатори – команда «Авіація», до складу якої увійшли льотчик бригади морської авіації ВМС та авіаційний технік бригади транспортної авіації Повітряних Сил. До списку фіналістів вони потрапили другими.

У запеклій спортивній боротьбі перше місце серед дівчат виборола представниця Національної поліції України Ольга Микуляк із Києва, а одеситці Євгенії Кубарич із ВМС дістався титул «Міс глядацьких симпатій». Серед спортсменів-чоловіків кращі результати показали патрульні поліцейські зі столиці, друге місце посіли авіатори й «бронза» дісталася команді маріупольських поліцейських «Кросфіт».

Переможці та найяскравіші спортсмени турніру отримали медалі та призи, надані спонсорами турніру. І – залишили на пам’ять свої автографи на прапорі ВМС Збройних Сил України, домовившись зустрітися на наступних змаганнях.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор, медична сестра, фельдшер

від 20000 до 23000 грн

Кременчук

Військова частина 3052 НГУ

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Інженер з автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Сапер 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Старший стрілець

від 21000 до 22000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ