ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Харкові презентовано фільм «Соловей співає, доки голос має»

MilitaryArt Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Березня 2020, 19:25

У Харкові відбулася презентація документального фільму «Соловей співає, доки голос має». Першими в східному регіоні  її побачили курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Так, напередодні курсант п’ятого курсу льотного факультету Богдан Горошко через соціальні мережі звернувся до авторів фільму з питанням про демонстрацію стрічки в них. Співавтор Леся Воронюк позитивно відповіла майбутньому військовому вертолітнику, а далі вже командування видового вишу погодило всі технічні питання і організувало цю творчу зустріч.

– Наш фільм є новаторським та монументальним дослідженням проблем навколо мовного питання в Україні, – каже режисер Сергій Кримський. – Фільм знімали в різних містах нашої держави та в чотирьох інших країнах: Білорусі, Ізраїлі, США та Великобританії. Фахівці міжнародного рівня та пересічні люди простими словами розказували про своє ставлення до рідної мови.

65 хвилин у стрічці присвячено аналізу мовної ситуації в Україні за останні два сторіччя, дослідженню причин та наслідків нинішньої конфронтації довкола єдиної державної мови.

Також режисерська група, до якої увійшли молоді патріоти, на конкретних фактах і через думки авторитетних науковців розвінчали низку міфів, нав’язаних нам країною-агресором.

Так, один із героїв фільму зазначив, що згідно з переписом населення, проведеного в царській Росії ще наприкінці ХІХ сторіччя, українську за свою рідну мову тоді вважали близько 80 мільйонів осіб. Тотальна ж русифікація розпочалася саме за більшовиків й іноді доходило навіть до трансформації українських прізвищ на російські.

Майбутні офіцери схвально оцінили фільм та аплодували гостям стоячи, а чимало курсантів записали для себе інформацію про маловідомі факти та трагічні моменти історії нашої держави.

Після показу документальної стрічки її авторам щиро подякували офіцери та курсанти  Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, а також висловили сподівання на нові творчі зустрічі.

Пізніше «Соловей співає, доки голос має» в Харкові побачили студенти двох цивільних вишів.

За словами Лесі Воронюк, після Харківщини вони поїдуть на Донбас і вже найближчими днями їхню режисерську майстерність зможуть оцінити й мешканці Краматорська та Слов’янська.

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено низку систем озброєння ворога.

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Вранці 18 квітня ворог завдав авіаудару по селищу Очеретине Донецької області.

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Зловмисником виявився 59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань, який після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

російські окупанти вдень 18 квітня атакували Дніпропетровщину.

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший стрілець – оператор портативних цифрових радіостанцій

від 22000 до 52000 грн

Степанівка, Сумська область

Кулеметник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Кути

Військова частина А7126

Автомеханік

від 22000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546

Кулеметник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського