ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із ремесла − у бізнес. Історія ветерана Дениса Дудника

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Березня 2020, 18:02

Денис Дудник знає про ножі трохи більше, ніж більшість з нас, оскільки це хобі стало його бізнесом. За своє життя ветеран змінив декілька видів діяльності — від льотчика-винищувача до керівника будівельно-монтажної компанії. Нині ж в Ірпені, що на Київщині, він заснував власну майстерню з виготовлення ножів.

Ножовим бізнесом Денис Дудник займається з 2017-го, коли переміг у конкурсі STARTUP IRPIN і отримав грант на обладнання, необхідне для виробництва ножів. Спочатку займався виробництвом тактичних ножів «Шана Захисникам» − унікальних та інноваційних, які не мають аналогів у світі. Механізм ножа, який назвали «Укропський метелик», неможливо знищити, настільки він надійний.

— На війні все, що може зламатися, — ламається, причому в найбільш невідповідний момент. Усе, крім «Шани», яка не ламається ні теоретично, ні практично, − розповідає Денис.

Попри те, що ніж виготовлено спеціально для воїнів, ним можуть користуватися мисливці, риболови, і взагалі це дуже цінний подарунок для будь-якого чоловіка. Ніж «Шана Захисникам» завдяки своїй конструкції має медитативний ефект. Це дуже корисно для заспокоєння нервової системи, тому він також може стати незамінним супутником керівника чи людини інтелектуальної праці.

За два роки багато що змінилось і в житті, і в творчості Дениса. Нині він перейшов з військової тематики на туристичні й кухонні ножі. Виготовляє інноваційні ножі «Бритва для кухні» та «Веганські ножі», що користуються більшим попитом.

— Моя нова колекція називається «Веганські ножі». Ніхто в світі, крім мене, не робить ножів для вегетаріанців, що характеризуються бритвеною гостротою і властивістю довго зберігати заточення. Їх виготовляю в спеціальних умовах. Дуже хочу впровадити у виробництво великий кухонний «Ніж Вегана». Він має бути досконалим, функціональним і яскравим, мати «Вау! – ефект», приносити емоціональне задоволення. А продовженням теми веганських ножів є «Бритва для кухні» − квінтесенція гостроти для кухонних потреб, – із захопленням розповідає ветеран.

Покупці «Веганських ножів» і «Бритви для кухні» — вегетаріанці, домогосподарі й домогосподині, які багато готують й очікують, щоб ножі були гострі та довго зберігали заточку.

Для просування на ринку ветеран створив окремий сайт «Яскраві ножі», адже раніше займався інтернет-маркетингом і в його портфелі розробка понад 20 сайтів.

Дізнавшись про проєкт Міжнародної організації з міграції, Денис долучився до програми, відвідав тренінг із розвитку підприємницької діяльності, написав і успішно захистив бізнес-план та отримав грант у вигляді комп’ютерної техніки.

— Я отримав ноутбук і принтер, а це те, без чого будь-який бізнес не може повноцінно функціонувати. Це дозволить задовольнити базові потреби: оптимізувати сайт, більше зайнятися просуванням продуктів. Але головне — тепер можу зробити креслення нового «метелика». Це цивільна версія «Шани Захисникам», на яку вже чекає ринок, − додає ветеран.

У планах − створення серії відео-роликів на Youtube і вихід на закордонний ринок – інтернет-майданчики Amazon, eBay, Etsy. Сучасний ринок хоче бачити яскраві бренди, що і створює Денис.

Ще недавно проєкт «Яскраві ножі» був для Дениса більш як хобі, аніж бізнес. Як не дивно, та епідемія і карантин пришвидшили перетворення ножової справи ветерана на повноцінний бізнес, а допомога Міжнародної організації з міграції – стала напрочуд своєчасною.

Довідка:

Проєкт «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей» впроваджується у трьох пілотних областях: Київській, Дніпропетровській та Львівській. Його мета — сприяти Уряду України в наданні допомоги ветеранам конфлікту на сході України та їхнім родинам задля ефективної реінтеграції до цивільного життя, а також активної участі в соціально-економічному розвитку громад.

Проєкт фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародною організацією з міграції.

Виконавчий партнер проєкту – ГО Всеукраїнська Асоціація Керівників Бізнесу – UABL.

Читайте нас в Telegram
Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

російські окупанти вдень 18 квітня атакували Дніпропетровщину.

МОУ відкрило тринадцятий рекрутинговий центр

МОУ відкрило тринадцятий рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Про це повідомив заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер під час зустрічі із директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

Німеччина затримала двох російських агентів німецько-російського походження, які готували диверсійні атаки проти військової інфраструктури, щоб підірвати підтримку України.

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Човен ворога було знайдено і знищено за допомогою скидання боєприпасу з дрона на півдні України.

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

Україна у співпраці із західними партнерами створить мережу реабілітаційних центрів для поранених.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Кухар господарчого відділення

від 20000 до 21000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Інженер з автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Водій-пожежник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ