ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як підтримати бойовий дух бійців тероборони

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Лютого 2020, 18:53

Посилення держкордону, охорона важливих об’єктів, згуртування патріотів, співпраця із регіональними структурами силових відомств – основні питання, що розглядатимуть під час триденних організаційно-методичних зборів із командним складом окремих бригад та батальйонів територіальної оборони, а також посадовцями обласних військкоматів із п’яти областей, що входять до сфери відповідальності оперативного командування «Схід».

Подібний захід проводять раз на рік і цього разу місцем зібрання стала база Харківського обласного військкомату. Тому напрацювання командування тамтешньої окремої бригади тероборони активно вивчатимуть і обговорюватимуть колеги.

‒ Дві наші області – Луганська та Донецька – нині в полум’ї війни, ‒ звернувся до учасників зборів заступник командувача військ ОК «Схід» із територіальної оборони полковник Сергій Брусов. ‒ Інші регіони розташовані біля чи неподалік держкордону. Тож небезпека для нас – не порожні слова. Тільки справжні патріоти, якими є всі бійці тероборони, зможуть вистояти перед натиском ворога. Тому вишкіл і покращення матеріальної бази повинні бути на першому плані. Зрозумійте це та зосередьтеся на обміні досвідом, що в бою дорожчий за золото.

Чимало запитань викликав виступ командира окремої бригади тероборони, розташованої на Харківщині, підполковника Ігоря Кіфоренка.

‒ Основу наших батальйонів із моменту формування з’єднання становлять волонтери й місцеві патріоти. Більшість мають непоганий заробіток, досягли вершин бізнесу тощо. Проте вони не шкодують власного часу, щоб у вихідні займатися військовою справою. Із проведенням стрільб допомагають командири бойових частин, а із транспортом – місцева влада. Та головним надбанням вважаю те, що останнім часом до нас прийшло багато молоді, ‒ поділився успіхами комбриг.

Він додав, що акцент під час суботніх занять ставиться на вогневій підготовці, загальновійськовій тактиці, бойовій медицині, РХБ-захисті. При цьому до навчання хлопців та дівчат залучають ветеранів АТО, цивільних лікарів і навіть інструкторів страйкбольних клубів, які чимало знають про дії у складі тактичних груп.

‒ Не обов’язково брати до рук бойові набої, їхати на полігон. Можна і в електронному тирі добре відпрацювати навчальні завдання. До того ж це дуже цікаво і приваблює молодь. Із власного досвіду скажу: тільки в динаміці бойової роботи можна підтримувати на висоті бойовий дух бійців тероборони. Тривалі ж перерви в заняттях негативно впливають на боєготовність, ‒ розповів підполковник Ігор Кіфоренко.

Одне з практичних занять проведено в розташуванні Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Там учасники зборів ознайомилися з новітніми методами підготовки молодих воїнів і порядком проведення польових занять з різних предметів бойової підготовки. Також гості вишу оглянути зразки озброєння та бронетехніки.

‒ Побудова первинної військово-професійної підготови з першокурсниками може дозволити, як кажуть, із нуля вишколити воїна. Беріть на озброєння це й доповнюйте своїми особливостями, ‒ зауважив начальник військового інституту полковник Олександр Серпухов.

Удосконалення професійних знань продовжилося у Харківському облвійськкоматі, де армійці обговорили досвід колег із країн-членів НАТО. Офіцери також відпрацювали методику проведення групових занять з військовослужбовцями оперативного резерву підрозділів тероборони.

Заняття у межах зборів відбудуться і на загальновійськовому полігоні 92-ї окремої механізованої бригади й у розташуванні одного з підрозділів тероборони.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники «приземлили» безпілотник Supercam окупантів

Десантники «приземлили» безпілотник Supercam окупантів

Десантники зенітної ракетної батареї 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України знешкодили безпілотник Supercam.

Армія рф за добу обстріляла 118 об’єктів інфраструктури

Армія рф за добу обстріляла 118 об’єктів інфраструктури

За минулу добу, 22 квітня, російські війська обстріляли територію 11 областей України.

Президент США та очільниця Єврокомісії обговорили необхідність постійної міжнародної підтримки України

Президент США та очільниця Єврокомісії обговорили необхідність постійної міжнародної підтримки України

Президент США Джо Байден обговорив з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн підтримку України в боротьбі проти агресії росії та нагальні потреби ЗСУ.

росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало четверо дітей, зокрема двоє немовлят

росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало четверо дітей, зокрема двоє немовлят

Унаслідок атаки ударними безпілотниками в Одесі пошкоджено житлові будинки, сталося займання. Рятувальникам вдалося врятувати 34 особи.

Зірка європейського ППО — Aster 30: які ракети Франція передає Україні

Зірка європейського ППО — Aster 30: які ракети Франція передає Україні

У межах чергового пакета військової допомоги Франція передасть Україні, з-поміж іншого озброєння, і ракети Aster 30.

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

У Києві Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зустрівся з Головнокомандувачем ЗС Литви Вальдемарасом Рупшісом та начальником Генштабу Міндаугасом Степонявічусом.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-снайпеp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Гранатометник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Старший водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Розвідник-навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Кременчук

Військова частина 2240 НГУ