ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові медики тренуються боротися з масовими захворюваннями

Вишкіл Новини Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Лютого 2020, 13:01

На базі Військово-медичного лікувально-реабілітаційного клінічного центру в Ірпіні під керівництвом Командувача медичних сил Збройних Сил України генерал-майора медичної служби Ігоря Хоменка пройшло тактико-спеціальне тренування з розгортання військового мобільного госпіталю Національного військово-медичного центру «ГВКГ».

Під час тренування відпрацьовувалась діяльність підрозділів госпіталю в умовах масового надходження хворих на гостру респіраторну хворобу та інші інфекційні захворювання, зокрема, й в районі проведення операції Об’єднаних сил.

– Найголовніше завдання керівників цього тренування і медичного персоналу, задіяного для відпрацювання практичних завдань, – мінімізувати умовності, – зазначив генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко. – Враховуючи ймовірні загрози, ми маємо реально відпрацювати сценарій зручного розташування підрозділів госпіталю, прийому пацієнтів, сортування, проведення лікувально-діагностичних заходів, забезпечення обсервації із дотриманням усіх протиепідемічних норм та надання фахової допомоги.

Під час тактико-спеціального тренування було розгорнуто близько 30 медичних локацій за відповідним функціональним призначенням. До тренувань була задіяна й сучасна мобільна медична лабораторія для проведення досліджень в польових умовах. Крім проведення санітарно-епідеміологічної розвідки, лабораторія здатна провести дослідження матеріалів від пацієнтів, здійснити діагностику та обстежити контактних осіб у осередках інфекційних захворювань.

Лікарський та середній медичний персонал Національного ВМКЦ, військові фахівці-інфекціоністи, викладачі та слухачі Української військово-медичної академії та представники 10-го Регіонального санітарно-епідеміологічного загону удосконалили практичні навички щодо організації роботи та надання допомоги хворим на висококонтагіозне вірусне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. А з метою імітування масового надходження можливих хворих участь в практичних заняттях взяли військовослужбовці з частин Київського гарнізону.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Моторист-електрик, військовослужбовець

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Командир міномета

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Зовнішній пілот, оператор БПЛА, військовослужбовець (розвідка та коригування)

від 21000 до 121000 грн

Хмельницький

Військова частина А7034

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Бухгалтер (матеріальний облік), військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4458