ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Представник штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ розкрив деталі призову офіцерів запасу в 2020 році

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Лютого 2020, 13:16

Наближається початок весняної призовної кампанії. АрміяInform уже відповідала на найпоширеніші запитання в цій темі, але тоді мова йшла про солдатів та сержантів. Сьогодні ж розповімо про особливості призову офіцерів запасу.За роз’ясненнями наш кореспондент звернувся до начальника відділу комплектування офіцерським складом управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковника Сергія Волкова.

– Мова йде про офіцерів запасу віком до 43 років, які не проходили військової служби, але закінчили кафедри військової підготовки, отримали військове звання офіцерського складу і перебувають у запасі. Для цієї категорії військових відповідно до Закону «Про військовий обов’язок та військову службу» передбачена військова служба за призовом для осіб офіцерського складу. Рішення про призов щороку ухвалює керівництво ЗС України. Про те, що офіцерів запасу призиватимуть 1 квітня, як сповістили деякі ЗМІ, я не впевнений. Бо терміни призову, обсяги, військово-облікові спеціальності визначать накази Міністра оборони України та начальника Генерального штабу. Наразі жодного наказу не видано, і не визначено строки, коли їх призиватимуть. Але початкова організаційно-планова робота у військкоматах із цією категорією військовиків уже триває. Збирають послужні картки, уточнюють картотеки, кількість цих офіцерів, − зазначив Сергій Волков.

За його словами, відповідальність і організацію цієї роботи покладено на військові комісаріати, де офіцери перебувають на обліку. Там їх оповіщують, туди з’являються і проходять медогляд. Але вже після того, як визначать обсяги облікових спеціальностей. Ці офіцери мають відповідати умовам для проходження служби за станом здоров’я і не мати відстрочок. На цю категорію розповсюджено такі ж відстрочки, як і для строковиків.

– Потім у військкоматах проведуть атестаційні комісії, і після цього офіцерів можуть призвати на військову службу − на 18 місяців. Призивають шляхом зарахування слухачами курсів перепідготовки й підвищення кваліфікації військових вишів. Три місяці дано на підготовку за військово-обліковою спеціальністю. І потім – призначення для проходження військової служби до, як правило, не бойових частин ЗСУ, − підкреслив полковник Сергій Волков.

Він уточнив, що офіцерів запасу не залучають до участі в операції Об`єднаних сил. За 6 місяців із дня призову вони можуть укласти контракт на проходження військової служби строком від 1 року. От якщо укладають контракт, то їх можуть залучити до участі в ООС. Після закінчення 18-місячного терміну служби їх звільняють встановленим порядком у запас.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Начальник майстеpні (з ремонту озбpоєння та техніки), військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Стрілець-санітар

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Водій-електрик, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Водій категорії С – військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Біла Церква

Троїцький ТЦК та СП