ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Москва розповіла свою версію про «перемогу» над Україною у Морському трибуналі ООН

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Лютого 2020, 12:18

МЗС РФ задоволене рішенням Арбітражного трибуналу ООН з морського права. Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу кремлівського МЗС, воно вважає, що у своєму рішенні трибунал врахував ключовий аргумент Росії, відмовившись розглядати позов України в частині Чорного моря.

Як повідомлялося, Морський трибунал ООН частково підтримав Україну в позові проти РФ. Водночас українське МЗС наголошує на своїй перемозі у справі, російське МЗС вважає ключовими ті компоненти скарги, за якими суд відмовив Києву — щодо суверенітету України над прибережними водами Криму.

«Російська Федерація задоволена тим, що ухвалене рішення враховує наш ключовий аргумент. Очевидно, що цьому арбітражу для розгляду українських претензій спочатку треба було встановити, яка держава є прибережною відносно до Криму. Однак морський трибунал не має права визначати державну приналежність суші. Принципово важливо, що в цьому арбітри підтримали нас, причому одноголосно» — йдеться в заяві МЗС РФ.

Повний текст рішення трибуналу ще не опубліковано. Його передали сторонам процесу та, за процедурою, мають оприлюднити після узгодження з ними можливості публікації ймовірних конфіденційних моментів рішення.

Як повідомлялося, 21 лютого Арбітражний трибунал ООН з морського права виніс рішення щодо часткової прийнятності скарги України проти РФ щодо низки порушень нею конвенції ООН.

Україна наполягала, що дії РФ в Чорному, Азовському морях і в Керченській протоці після окупації та незаконної анексії Криму порушують Конвенцію ООН з морського права. Арбітражний трибунал в Гаазі підтвердив свою юрисдикцію розглядати позов України в частині Азовського моря і Керченської протоки. При цьому трибунал не розглядатиме претензії України, що стосуються її прав як прибережної держави у водах поблизу Криму. У МЗС України заявили: вважають успіхом це проміжне рішення. У відомстві пояснили: визнання трибуналом наявності спору щодо територіальної приналежності Криму жодним чином не означає визнання будь-яких змін такого статусу.

Читайте нас в Telegram
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Воїни 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Стрілець-електрик (морська піхота)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Військова служба за контрактом

від 20000 до 22000 грн

Надвірна

Надвірнянський РТЦК та СП

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Механік-водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682