ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #СПОРТ #РАШАБУМ #ЛАЙФХАКИ #ООС #КОРУПЦІЯ #ІНФОГРАФІКА

Із «кіборгів» – у засновники піцерії

11 Лютого 2020
Із «кіборгів» – у засновники піцерії

‒ У суспільстві побутує стереотип, що колишні АТОвці ‒ небезпечні люди. Я хочу власним прикладом показати, що це не так. Це люди, які вміють створювати та, крім іншого, готувати смачну їжу», ‒ говорить, засновник піццерії Pizza Veterano в місті Борисполі – «кіборг» із позивним «Гарік», який боронив Донецький аеропорт у складі 79-ї бригади Збройних Сил України, ексначальник патрульної поліції міста Віталій Горкун.

На війну Віталій Горкун пішов добровільно. До цього працював на реєстрації авіарейсів в аеропорту «Київ». Під час подій взимку 2014 року багато часу проводив на Майдані. 8 березня, до того як Росія анексувала Крим, прийшов до Бориспільського військкомату, 10-го йому зателефонували та повідомили про від’їзд.

Спочатку потрапив у військову частину на Київщині, до зв’язківців. Але хлопцеві все там було незрозуміле, тому перевівся у 79-ту бригаду в Миколаїв, оскільки під час строкової служби в 2004‒2005 роках служив десантником у Житомирі.

У Донецькому аеропорту був дві ротації по 10 днів. Після демобілізації поїхав до Маріуполя. Рік працював у патрульній поліції. Потім одружився та повернувся додому в Бориспіль.

Під час роботи в патрульній поліції Маріуполя Віталій познайомився із засновником Veterano Pizza Mariupol Богданом Чабаном. Часто бував у їхньому закладі, робив «підвіси» (підвішена піца – відвідувач платить за піцу, яку працівники доставляють на передові позиції чи в госпіталі). Одного разу під час розмови з Богданом сказав, що такого закладу в Борисполі немає. А він відповів, «якщо ти за це візьмешся, то буде». І це наштовхнуло Віталія на думку про створення ветеранського закладу в його рідному місті.

До запуску Veterano Pizza Віталій Горкун готувався рік. Спочатку розробляв бізнес-план, довго не міг знайти приміщення для майбутньої піцерії. Ціна оренди в Борисполі на рівні Києва. Якщо платити за неї космічні гроші, то скільки ж тоді повинна коштувати піца? Сумнівався, чи є резон починати справу, але вирішив ще піти до мера міста Анатолія Федорчука. ‒ ‒ ‒ Вислухавши мої пропозиції, міський голова та депутати міської ради допомогли втілити проєкт Veterano Pizza-Бориспіль в реальність. Найскладніше було з ремонтом — психологічно важко, коли щодня бачиш, ніби візуально нічого не змінюється, а кредит вже закінчується. Я поки що новачок у цій сфері, добре, що хлопці з проєкту Veterano Pizza в усьому допомагали, ‒ говорить Віталій.

Поки тривали ремонтні роботи, майбутній бізнесмен вчився бути на «ти» з кухонним обладнанням та власноруч випікати піцу.

Відкриття закладу відбулося 21 вересня 2019 року, на День міста Борисполя.

Нині в меню ‒ 16 видів піци, сети з декількох піц і лимонадів для вечірки. Найбільшою популярністю серед гостей закладу користуються піци Salmon, «Українська», «Прованс»,  «Одуванчик», «Для Буслаєва».

Крім того, кухарі готують кілька видів салатів, брускети з різноманітними начинками, десерти. Карта напоїв включає еспресо, американо, капучіно, лате, какао,чорний, зелений, фруктовий, трав’яний чай а також пиво та сидр.

Коли є здорова конкуренція — це круто, тоді якість тримається на гідному рівні. На самому початку Віталій зрозумів, що треба робити акцент на якості та вчасній доставці, бо в Борисполі сервіс дещо кульгає. Звичайно, можна замовити додому будь-яку їжу, але доводиться чекати годину. Працівники Veterano Pizza від замовлення по телефону до доставки ціци  додому вкладаються в 30-40 хвилин.

У піцерії діє система знижок і бонусів для учасників бойових дій. 10% прибутку йде на подарунки дітям, батьки яких загинули у районі проведення АТО. Щонеділі у Veterano Pizza проводяться майстер-класи з приготування піци для дітей. На замовлення проводяться безкоштовні заняття для дітей із особливими потребами. Є майстер-класи для дітей загиблих бійців.

Як і у всіх Veterano Pizza, в Борисполі можна піцу «підвісити» – оплатити піцу, яку працівники закладу доставляють в подарунок у госпіталь до бійців ЗСУ.

Попри те, що заклад працює всього кілька місяців, він уже має своїх шанувальників. Часті гості тут як місцеві жителі – молодь, військові, ветерани АТО, так і волонтери та іноземці, котрі приїздять до міста.

Сьогодні у планах бізнесмена – розширювати асортимент меню, розвивати перспективні напрями бізнесу і допомагати в працевлаштуванні ветеранів АТО.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Life story