ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Історія зі стройовим статутом, або Як не стати співучасником «зради»

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Лютого 2020, 12:58

15 лютого один з українських блогерів виклав у Facebook допис із заголовком «Увага! Верховна Рада скасувала привітання військових «Слава Україні! Героям Слава!» Причому під постом указано прізвище іншої людини, на яку блогер посилався.

Якщо прочитати весь пост, то автор закликає пильнувати, аби військове вітання «Слава Україні! Героям слава!» не прибрали з нової редакції «Про Стройовий статут Збройних Сил України». Робить він це приблизно у таких зворотах: «Чи поверне Міноборони «здравіжелаю»? Теоретично можливо».

У коментарях до посту голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни народна депутатка Яна Зінкевич пише: «До 1.03 діє стара редакція, з 1.03 починає діяти нова. В обох — вітання присутнє. Тому все гаразд».

Блогер відповідає на її коментар: «Надіємося, але варто побачити підписаний президентом закон та надрукований новий статут. Тільки тоді дізнаємося, де правда».

Нібито все зрозуміло, і немає підстав для паніки. Але є заголовок, далі якого читати хочуть далеко не всі. Тим більше, яка смачна тема для «збурення мозку»!

Можливо, все обмежилося б читачами цього блогера, якби не низка маловідомих сайтів, які тут же опублікували у себе цей пост, не змінюючи заголовку й додаючи допису ознак новини. Як наслідок, це почали перепощувати інші блогери, експерти взялися коментувати, а читачі — обурюватись.

Емоційна напруга навколо цього повідомлення за півтори доби досягла такого рівня, що ближче до вечора 16 лютого перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки народний депутат Михайло Забродський записує відеозвернення, в якому, зокрема, майже повторює слова колеги Яни Зінкевич: «Згідно з Законом, до 1 березня діє стара версія Стройового статуту, яка чітко визначає виконання військового вітання і, зокрема, існування вітання «Слава Україні! Героям слава!»

Проте вже тоді розголос набув таких масштабів, що 17 лютого сайт Міністерства оборони вимушено дав пояснення, «що втрата чинності Закону України «Про Стройовий статут Збройних Сил України» жодним чином не скасує військового вітання, яке буде закріплене у відомчому документі». Цю інформацію розмістили майже всі провідні вітчизняні сайти, і тільки після цього наприкінці 17 лютого розмови про «зраду» стихли.

Була це інформаційна операція чи деякі блогери вирішили, що «краще перепильнувати»? Чомусь схиляюся до другого, хоча перебіг подій частково вказує на ознаки саме інформаційної операції.

Тож ще раз звернуся до шановного вітчизняного читача. Так, нам ніколи читати новини. Так, більшості з нас «зрада» солодша за «нудну реальність». Але — в тисячний раз прошу: довіряйте інформації з офіційних джерел!

«А що ж там з військовим вітанням зрештою?» — запитаєте ви. А з ним усе гаразд. Інакше й бути не могло. Ось вам офіційне джерело 1. Тут для завантаження, як мінімум, 11 документів стосовно військового вітання, яке Верховна Рада затвердила ще у 2018. Ось офіційне джерело 2 — про те, що військове вітання не змінюватимуть. А найпростіша порада така: хочете знати правду, читайте АрміяInform.

Все.

Не дякуйте.

І Слава Україні!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Черговий відділу управління службою, військовослужбовець

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Командир протитанкового взводу, офіцер

від 55000 до 125000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Інженер з ремонту дронів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Ужгород

Старобільський РТЦК та СП