ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Які у вас перспективи після скорочення посади

Новини Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Січня 2020, 18:00

У лютому Командування Повітряних Сил переходить на нову організаційно-штатну структуру, наближену до стандартів НАТО. Внаслідок оргштатних змін певну кількість посад працівників Збройних Сил України буде скорочено. Тож, аби роз’яснити  особливості працевлаштування після звільнення, у Командуванні ПС провели зустріч працівників, які підпадають під звільнення, із фахівцями Вінницького міського центру зайнятості.

Світлана Аляб’єва, заступник директора Вінницького міського центру зайнятості, насамперед наголосила на тому, що звільнена особа одразу ж має право стати на облік у центр зайнятості та набути статусу безробітного. Для цього потрібно подати паспорт громадянина України, облікову картку платника податків, трудову книжку, документ про освіту та довідку з останнього місця роботи про розмір заробітної плати.

Багато питань у присутніх виникло щодо можливостей перенавчання та подальшого працевлаштування, а також відкриття власної справи. Як зазначила Світлана Аляб’єва, у 2019 році у Вінницькому центрі зайнятості було зареєстровано понад 11 тис. вакансій, трохи більше ніж 8 тис. осіб були працевлаштовані. Середній термін працевлаштування для охочих становив 82 дні.

– Пропозицій багато, і той, хто реально хоче знайти роботу, має змогу з нашою допомогою це зробити. Наш ринок наразі потребує більше працівників робітничих спеціальностей: електрозварників, будівельників, манікюрниць, швачок тощо. – сказала Світлана Аляб’єва. – І для всіх охочих ми надаємо послуги з перенавчання на майже 300 спеціальностей. Окрім того, є можливість зайняти свою нішу і в тих, хто хоче розпочати власний бізнес. Для цього безробітний проходить навчання, складає бізнес-план, а після, за рішенням спеціальної комісії, отримує одноразову допомогу в сумі річної виплати з безробіття.

Найбільше присутніх цікавило питання отримання допомоги з безробіття. Як розповіла Світлана Аляб’єва, така допомога призначається з восьмого дня після реєстрації безробітного за його особистою заявою.

– Усі присутні на зборах будуть звільнені за скороченням штату, тож загальна тривалість виплати допомоги не може перевищувати 360 календарних днів упродовж двох років. Суму виплат для кожної особи вираховують індивідуально. Вона залежить від кількості років трудового стажу, середньомісячної зарплатні та тривалості отримання допомоги з безробіття. Так,  перші 90 днів безробітний отримує 100% призначеної йому грошової допомоги, наступні 3 місяці — 80%, а в період, що залишився, виплати становлять 70%.

Проте, як наголосила фахівець центру зайнятості, сума допомоги за місяць не може перевищувати 4 прожиткових мінімумів. Тобто, незалежно від будь-яких чинників, звільнений працівник Збройних Сил  не отримає допомогу більше ніж 8408 грн.

– Мені до пенсії залишилося трохи більше ніж два роки, – розповіла кореспонденту АрміяInform Анна Шурховець,  одна з тих працівників ЗСУ, чия посада буде скорочена. –  Сьогодні я дізналася, що особи передпенсійного віку (тобто якраз за 2 роки до настання права на пенсію) мають право на виплату допомоги з безробіття протягом 720 календарних днів. Тож якщо не знайду відповідної до свого фаху, а я інженер-системотехнік, роботи, то залишуся на біржі до пенсії. Хоча хтозна – можливо, кар’єрний радник центру зайнятості підкаже, на кого я можу перенавчитися, і це допоможе мені опанувати нову спеціальність. Адже бажання й сили вчитися та працювати в мене є.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Медична сестpа-анестезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2734

Медична сестpа, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 8000 до 10000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Військова служба

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Бухгалтер (2 кат.)

від 21000 до 25000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940