ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як у бойових умовах проїхати країною за лічені хвилини

Новини ООС
Прочитаєте за: 4 хв. 5 Січня 2020, 18:16

Відтепер, як за двадцять хвилин дістатися зі сходу до заходу України, знають не лише військові зі з’єднання імені Лицарів Зимового Походу, а ще й наша знімальна група. Рівно стільки нам знадобилося, щоб потрапити з околиці прифронтової Мар’їнки на взводний опорний пункт «Ужгород».

Військові, що тримають тут оборону, примарність надій на тишу відчувають на собі. Навіть при тому, що ворожа важка артилерія замовкла, іноді тут спалахують стрілецькі бої.

Тому армійці ретельно облаштовують позиції, зайняті попередниками ще влітку. Українські піхотинці здійснюють інженерне обладнання постів спостереження, їхнє укріплення та розбудову.

− Завдяки зміцненню позицій ми контролюємо визначену ділянку фактично впритул до Донецька. Відстань між нами та російськими окупаційними військами подекуди становить лише сотню метрів. І хоча вдень тут відносно тихо, як тільки настають сутінки, противник відкриває хаотичний вогонь у наш бік, – розповідає командир опорника «Ужгород» військовий на псевдо «Койот».

Військовий родом із Черкащини. До служби працював водієм на місцевому державному підприємстві.

− Щодня передивлявся новини й одного разу не витримав. Твердо вирішив, якщо в моїй країні війна, треба їхати. У мене люба дружина, дві красуні-доньки. Тож краще нехай вони зростають в тилу, а батько захищає їх на фронті, − каже армієць.

Вперше на фронт «Койот»  потрапив три роки тому, відразу після укладання контракту зі Збройними Силами України. Того разу його підрозділ боронив підступи до населеного пункту Богданівка, де нещодавно відбувалося розведення сторін. Але вже вдруге за час служби він разом із бойовими побратимами тримає позиції на Донеччині поблизу Мар’їнки.

Нині за спиною військового та його підрозділу знаходиться Курахівська теплоелектростанція, що забезпечує електрикою майже всю Донецьку область. Втримати саме цю стратегічно ділянку фронту вкрай важливо. Тому, чи то шелестіння дерев, або ж незнайомий свист чи вибух – військові напоготові у разі необхідності дати ворогові відсіч.

На війні «Койота» прикриває  Роман, який військовим ставати навіть й не мріяв. Тому нині потроху переймає досвід у командирів, вчиться вести бій та правильно оборонятися.

− Здебільшого  противник веде вогонь провокаційного характеру. Їхні постріли з кулеметів та автоматів – це так, дрібниці, на які ми майже не відповідаємо. Але, за великим рахунком, ми для них – полігон для навчання своїх кадрів, – каже армієць Роман.

До війни Роман робив ремонти. Починав на рідній Кіровоградщині. Але завдяки професії побачив, як то кажуть, країну. Працював будівельником в Одесі та Миколаєві. До анексії пощастило попрацювати навіть в Криму.

Останні кілька років хлопець доглядав за літніми батьками. А вже навесні 2019 року він уклав контракт зі Збройними Силами. Відмовитися від мирного життя вирішив після того, як на фронті загинув його сусід.

− Ярослав був гарним  малим. Не пройшло й двох років, як він демобілізувався зі строкової служби. Раптом почалася війна,тож він пішов добровольцем. Загинув під час виходу з Іловайська. Розпізнавали його за аналізом ДНК. Тіло ховали в цинковій труні. Його батьки дуже важко пережили це, − пригадує Роман.

Тож причина піти до війська у нього була вагома.

− Спонукає смерть близьких. Спонукає те, що якесь бидло вдерлося до моєї хати і хоче тут господарювати. Такого не буде. Якщо до вас у хату прийшла якась чужа людина, ви будете в неї питати щось, якщо вона щось погане робить? Виженете з дому і все. Це наша країна та наша земля, – впевнено каже армієць.

На думку військового, окупанти, на жаль, не планують припиняти бойові дії. Ворог  активно облаштовує лінію оборони. Поновлює свої окопи та спостережні пости. Але ж українські воїни теж не втрачають часу. Укріплюють шанці та бліндажі й вірять − перемога не за горами.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

.Net engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

водій (служба в Збройних Силах України)

від 20100 до 123000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область

Кухар, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847