ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Постачальника пального «Трейд Коммодіті» визнано банкрутом

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Січня 2020, 11:14

21 січня Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ТОВ «Трейд Коммодіті» та відкрив ліквідаційну процедуру, повідомляє АрміяInform з посиланням на сайт суду.

Як інформував раніше Finbalance, 17 грудня 2019 року Центральний апеляційний господарський суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Офісу великих платників податків ДФС і залишив без змін ухвалу Господарського суду Дніпропетровської області від 24 липня 2019-го, якою в межах справи №904/1693/19 про визнання банкрутом ТОВ «Трейд Коммодіті» затверджено реєстр вимог кредиторів. Зокрема визнано вимоги фіскалів до боржника лише на 24,6 млн грн і відхилено вимоги на 500,6 млн грн. Суд апеляційної інстанції погодився з висновком суду першої інстанції, що сума податкової заборгованості ТОВ «Трейд Коммодіті» на 500,6 млн грн «на час прийняття оскаржуваного рішення є неузгодженою, а тому підлягає відхиленню».

Раніше Дніпропетровський окружний адмінсуд відмовився задовольнити позов ТОВ «Трейд Коммодіті» до Офісу великих платників податків ДФС (у справі №160/4182/19) щодо визнання протиправним та скасування наказу №2317 від 12.12.2018 року про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки компанії-позивача. Суд вирішив, що ТОВ «Трейд Коммодіті» не довело факт порушення податківцями його прав. Згідно з судовими матеріалами, за наслідками згаданого наказу прийнято податкові повідомлення-рішення на суму штрафу 88,96 млн грн, на 177,9 млн грн збільшено грошове зобов’язання з ПДВ та застосовано штрафну санкцію на 88,93 млн грн.

Як зазначалося, фіскали встановили недостовірність даних у фінансовій звітності підприємства: за даними балансу, на 01.07.2018 товарні залишки становили 929,8 млн грн, а на 30.09.2018 — 6,1 млн грн. При цьому, згідно з даними Єдиного реєстру виданих податкових накладних і Єдиного реєстру акцизних накладних, ТОВ «Трейд Коммодіті» впродовж липня – жовтня 2018 року не зареєструвало податкові накладні на реалізацію нафтопродуктів. Як повідомлялося, слідче управління фінансових розслідувань ДФС підозрювало компанії з орбіти «Трейд Коммодіті» в ухиленні від сплати податків на суму 920,5 млн грн.

Нагадаємо: на початку 2016 року Група «Трейд Коммодіті» стала активним учасником державних тендерів. За результатами 2018-го на неї припадало 35 % усіх поставок палива до Міноборони (у 2017 році — 60 %) і 40 % — на «Укрзалізницю» (у 2017 році — 50 %). За 2015–2018 роки група пов’язаних з «Трейд Коммодіті» компаній отримала підрядів на поставку пально-мастильних матеріалів на 17 млрд грн.

У жовтні 2017-го детективи НАБУ затримували заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича у справі про можливу переплату 150 млн грн під час закупівлі палива у «Трейд Коммодіті». Також слідчі НАБУ затримували одного з інвесторів «Трейд Коммодіті» — Володимира Трофименка.

Торік, за підрахунками галузевого видання enkorr (на основі даних системи ProZorro), підприємства з групи «Трейд Коммодіті» повернулися на перше місце за поставками дизпалива для «Укрзалізниці» (27 % закупівель — 93 тис. тонн з 342 тис. тонн).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир бойової машини, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець-санітар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Старший бойовий медик, військовослужбовець ЗСУ

від 20800 до 23000 грн

Ніжин, Чернігівська область

Сержант з матеріального забезпечення

від 25000 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець, медична сестра, фельдшер

від 22000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша