ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Підсумки армійського тижня: активізація російських розвідників та посилення підготовки ЗСУ

Новини Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 13 Січня 2020, 15:40

АрміяІnform продовжує готувати огляд значущих новин, що стосуються українського війська. Минулий тиждень відзначився появою важливих документів, які визначають орієнтири розвитку ЗСУ на найближчі 10 років, черговими кроками в напрямку посилення підготовки підрозділів, а також фіксацією російських розвідувальних засобів на території України.

Російська Федерація збирає розвіддані на Приазовському напрямку

Під час планової роботи з контролю підводної та надводної обстановки вертоліт Морської авіаційної бригади, що бере участь в ООС, на дистанції близько 10 морських миль виявив корабель берегової охорони ФСБ РФ, що збирав розвідувальні дані. Після кількох обльотів над акваторією якірної стоянки морські авіатори змусили екіпаж російського корабля відійти від українського берега на відповідну відстань.

Крім того, 9 січня о 15-й годині українські військові, які тримають позиції на Приазовському напрямку, зафіксували нахабний проліт через лінію розмежування двох ворожих безпілотників. Уже над підконтрольною нашим військовим територією з літальних апаратів розпочалося скидання гранат. Дії в небі смертоносних «пташок» прикривали ворожі кулеметники. Попри небезпеку, нашим армійцям вдалося здійснити кілька влучних пострілів і знищити один БПЛА.

Цього року вперше комплексно підготують чотири бригади ЗСУ в повному складі

У навчальному центрі підготовки підрозділів, що на Львівщині (с. Старичі, Яворівський р-н), у 2020 році планують підготувати чотири бригади ЗСУ в повному складі. Навчальний центр повністю укомплектований інструкторським складом, має відповідну навчально-матеріальну базу, інфраструктуру та спроможний готувати таку кількість бригад у повному обсязі.

Таких же масштабів спроможності підготовки набере інший навчальний Міжвидовий центр підготовки підрозділів «Широкий лан». За рішенням начальника Генерального штабу, він набуватиме спроможності поетапно. До кінця цього року там підготують чотири штаби бригади і чотири їхні батальйонні тактичні групи. Наступного року – чотири штаби бригади і вісім батальйонних тактичних груп. І у 2022-му – чотири бригади в повному складі.

Міноборони опублікувало візію Генерального штабу ЗСУ щодо розвитку Збройних Сил України на найближчі 10 років

Поява візії розвитку ЗСУ від Генерального штабу – проміжний документ у межах розробки Стратегічного оборонного бюлетеня, Стратегії воєнної безпеки і Державної програми розвитку ЗСУ. Вона дає можливість оцінити її на відповідність тим викликам, які стоять перед військом у наступні 10 років, і також усвідомити врахування її розробниками ключових тенденцій зміни ситуації довкола України та об’єктивну картину розвитку військової справи.

Один із основних пріоритетів розвитку нашого війська на наступні 10 років – розмежування повноважень між Міноборони та ЗСУ, а також між Генеральним і Об’єднаним штабами, командуваннями видів (родів) військ (сил).

Планується, що Генштаб ЗСУ, Об’єднаний штаб ЗСУ (Командування Об’єднаних сил), командування видів (родів) військ (сил) розмежують повноваження «із планування застосування, управління військами (силами) і їх генерування, зокрема шляхом створення командувань підготовки (TRADOC) у складі видів, окремих родів військ (сил)».

Крім того, у візії йдеться про створення операційних командувань Повітряних Сил, Військово-Морських Сил і набуття ними повноважень з управління відповідними силами і засобами під час ведення операції сил оборони. Передбачається, що в наступному десятилітті штаби переведуть на J, G, A, N, S структури.

Стосовно співпраці з НАТО пріоритетом для ЗСУ стане розробка і впровадження в усіх сферах діяльності стандартів і процедур, прийнятих в державах Альянсу, збільшення кількості підрозділів, що беруть участь у міжнародних навчаннях, коаліційних операціях, а також підвищення рівня профпідготовки особового складу, зокрема шляхом професійного навчання військових як в Україні, так і за кордоном, проходження ними служби на ротаційній основі в штабах НАТО всіх рівнів.

Планується, що 100% офіцерів і не менше 50% сержантів досягнуть рівня володіння англійською мовою не нижче СМР-2222.

Інший пріоритет – розвиток озброєння і військової техніки, насамперед сучасних засобів розвідки, РЕБ, зв’язку, ППО, вогневого ураження (краща точність і дальність), зокрема забезпечення сумісності з арміями країн-партнерів.

Також ЗСУ вважають пріоритетом розвиток системи територіальної оборони та підготовку території і населення України до оборони.

Українське військо – у тридцятці найсильніших армій світу

Минулого тижня ЗС України посіли 29-те місце в оновленому рейтингу найсильніших армій світу за версією порталу Global Firepоwer.

Загалом у рейтингу – 136 країн. Експерти оцінюють армії країн за 55-ма критеріями. Автори дослідження кажуть, що під час складання рейтингу враховували не лише загальну кількість озброєнь, а і їхнє різноманіття й такі чинники як кількість придатного до служби населення й бюджет оборони.

У світовому рейтингу українська армія стоїть між Грецією (28 місце) і Чехією (30 місце). Очолюють рейтинг США, Росія та КНР.

У рейтингу європейських армій – 33 країни. Україна посідає тут найвищу позицію серед усіх держав, які не входять до НАТО. Окрім України і Швеції, всі інші країни з першої десятки – члени НАТО.

Читайте нас у Facebook
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Бійці 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Медична сестpа, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Звязківець

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Начальник інженерної служби

від 30000 до 60000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201

Вакансія: механік-водій

від 20000 до 120000 грн

Липники, Львівська область

Бухгалтер із заробітної плати (військовий)

від 26000 до 26000 грн

Кременчук

Військова частина А1111