ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для жінок у війську відкриті нові перспективи

Важливо
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Січня 2020, 13:05

Можливості жінки професійно реалізуватися у сфері безпеки та оборони обговорили у Вінниці представники громадських організацій, державні службовці, військовослужбовці Повітряних Сил та поліції. Зустріч організувало громадське об’єднання Коаліція «Вінниччина 1325», що працює над упровадженням на регіональному рівні резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Щоб зменшити ризик сексуального насильства чи домагань у секторі безпеки та оборони учасники Коаліції «Вінниччина 1325» адаптували до українського законодавства «Політику рівності», яка вже успішно працює в Республіці Литва, та презентували її під час зустрічі. Документ містить визначення таких понять, як «безпечне робоче середовище», «дискримінація», «домагання», «сексуальне домагання», «психологічне насильство» тощо. Розглянуто в ньому і шляхи реалізації політики рівності та прийняття й аналізування скарг працівників щодо знущань, дискримінації чи сексуальних домагань. Рекомендації, викладені в документі, вже взяті до уваги Вінницькою міською радою та опубліковані на її офіційному сайті в розділі «Громада за рівність». Тепер черга — за силовими структурами.

Зацікавленість присутніх викликав виступ представниці Командування Повітряних Сил – начальника групи військово-соціальної роботи УМПЗ КПС підполковника Ангеліни Кушнір. Вона зауважила, що Міністерство оборони розпочало активно просуватися у напрямку забезпечення жінкам перспективи кар’єрного зростання відповідно до рівня їхньої освіти, досвіду та результатів службової діяльності.

— Так, цього року дівчатам дозволили вступати до військових ліцеїв, — зауважила офіцерка. — У Київському ліцеї імені Івана Богуна вже навчаються 20 дівчат, командиром взводу яких є бойовий офіцер молодший лейтенант Юлія Микитенко. Крім того, у кілька разів зросла кількість жінок-офіцерів, які навчаються в Національному університеті оборони імені Черняховського. Жінкам дозволили обіймати бойові посади, на яких ще кілька років тому жінку було навіть важко уявити.

Окрему увагу приділила представниця війська й механізму реагування у Збройних Силах на сексуальні домагання чи випадки психологічного тиску. Ангеліна Кушнір зауважила, що у військових підрозділах працюють психологи, які готові надати допомогу будь-якому військовослужбовцю у разі виникнення загрози психологічного насильства. Також вона розповіла про роботу кол-центрів, які розпочали працювати у Збройних Силах України цього літа.

— Від початку роботи через кол-центр Командування ПС було зафіксовано факт сексуального домагання. За цим фактом було розпочато службове розслідування, за результатами якого офіцер-чоловік отримав стягнення.

Учасники зустрічі домовилися проводити подібні заходи на постійній основі. Адже вони допомагають обмінюватися напрацюваннями та досвідом між представниками різних силових структур і громадського сектору щодо створення безпечного робочого середовища без дискримінації, цькування та іншої небажаної поведінки.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

До Європейського центру підготовки пілотів F-16 в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти, прибудуть ще три винищувачі F-16 Королівських ВПС Нідерландів.

До 21 квітня триватиме реєстрація кандидатів на перші в історії зимові «Ігри Нескорених-2025»

До 21 квітня триватиме реєстрація кандидатів на перші в історії зимові «Ігри Нескорених-2025»

Національний відбір для участі в «Іграх Нескорених–2025» відбудеться з 31 травня до 2 червня у Києві. Реєстрація кандидатів до національної команди вже відкрита та триватиме до 21 квітня.

Забруднював землі оборонного заводу: у Львові повідомлено про підозру директору фірми

Забруднював землі оборонного заводу: у Львові повідомлено про підозру директору фірми

Директор львівського підприємства через забруднення земель оборонного заводу завдав Львівській територіальній громаді збитків на суму понад 14,5 млн гривень.

Президент України підписав закон про мобілізацію

Президент України підписав закон про мобілізацію

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію. 

Командувач ВМС ЗСУ обговорив з міністром закордонних справ Норвегії безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Командувач ВМС ЗСУ обговорив з міністром закордонних справ Норвегії безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

В Одесі командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа обговорив з міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейде та представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP) поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні, зокрема питання мінної небезпеки в Чорному морі, спричиненої російською агресією.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Такелажник, військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Гранатометник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Кінолог-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Водій-заправник

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Механік-водій (БМП)

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь