ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

ЦАХАЛ отримає бойовий лазер, щоб збивати ракети ворога при запуску

Новини світу та України Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Січня 2020, 17:17

Новітню зброю випробують на півдні Ізраїлю в умовах реальних ракетних обстрілів

Ізраїльські розробники створили бойову лазерну установку, здатну збивати в польоті ракети, міни та безпілотники ворога. Згідно з повідомленням Міноборони Ізраїлю, оприлюдненим 8 січня, вже у кінці 2020-го лазерні гармати випробують на кордоні з сектором Гази.

Через пів року, обіцяють у військовому відомстві, повністю функціональна установка ізраїльського виробництва пройде комплексні польові випробування. А потім перші перехоплювачі відправлять на південь країни, для випробувань в умовах реальних ракетних обстрілів.

Як повідомляє інформагентство Haifainfo, можливості лазерного комплексу підтверджені у процесі численних випробувань, які відбулися в останні 10 років. На першому етапі уможливлять перехоплення кількох типів цілей: мінометних снарядів і ракет типу «Град» з дальністю польоту до 40 кілометрів, дронів і безпілотників, а також протитанкових ракет, зокрема таких, як російський «Корнет».

Після доопрацювання і вдосконалення лазерну зброю застосовуватимуть для знищення більших цілей – ракет великого радіуса дії, пускові майданчики яких розташовані за сотні кілометрів від кордонів Ізраїлю. У планах відділу розробки перспективних озброєнь при Міноборони – створення високомобільних лазерних установок на базі бронетехніки чи тягачів. Це дозволить використовувати можливості лазерних перехоплювачів безпосередньо на полі бою.

Ще один напрямок роботи інженерів – оснащення літаків ВПС ЦАХАЛа портативними потужними лазерними випромінювачами для боротьби з ракетами класу «земля-повітря» і придушення ППО противника. У найближчі два роки планується оснастити транспортні літаки «Геркулес» бойовими лазерними системами.

«Установка, створена нашими інженерами, має електричну систему накачування лазера, а не хімічну, визнану небезпечною і менш ефективною. Завдання комплексу – створити випромінювання потужністю близько 100 кіловатів. У таких умовах випромінювач здатний вражати цілі з високою точністю на віддаленні понад 5 кілометрів», – пояснив Дуби Остер, глава відділу Міноборони з розробки перспективних озброєнь.

Читайте нас в Telegram
У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення далекого стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Медична сестpа-анестезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Діловод, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир взводу

від 25000 до 55000 грн

Одеса

Військова частина А4055

Старший стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Стрілець, Військова служба за контрактом, Військовослужбовець ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Петрівське, Запорізька область