ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Міноборони створять групу військових і цивільних юристів для вивчення випадків порушень прав військових

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Грудня 2019, 14:03

У рамках Всеукраїнського тижня права АрміяInform поцікавилась у військових юристів, з якими проблемними питаннями найчастіше звертаються захисники та члени їхніх родин під час правових консультацій і де наразі можна отримати кваліфіковану правову допомогу.

– Найпопулярнішими питаннями є: проходження військової служби за контрактом і забезпечення законності, правопорядку та зміцнення військової дисципліни; реалізація передбачених законодавством пільг та гарантій для військовослужбовців – учасників АТО/ООС і членів їхніх сімей, а також реалізації відповідних рішень Уряду щодо забезпечення й підтримки зазначеної категорії, − розповідає заступник начальника відділу організації правової роботи Юридичного департаменту Міноборони полковник юстиції Євген Сологуб. − Чимало запитань виникає під час порядку надання статусу учасника бойових дій, призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності. Ну і звичайно − весь комплекс питань соцзахисту військових та працівників. А саме: впорядкування кредитних виплат; надання відпусток військовикам в особливий період; виплати пенсій військовослужбовцям, призваним під час мобілізації на особливий період; збереження робочих місць та середньомісячного заробітку за військовозобов’язаними, призваних  під час мобілізації на особливий період; забезпечення будівництва (реконструкції) житла; медичне забезпечення військових та реабілітація учасників бойових дій.

Для забезпечення оперативного і кваліфікованого надання роз’яснень з питань застосування законодавства в Юридичному департаменті МО України працює телефонний номер «гарячої лінії» (044) 454 – 40 – 37.

У кожному гарнізоні ЗСУ створено військово-юридичні консультації. Для розгляду звернень громадян безпосередньо на місцях їхнього проживання, проходження військової служби, Міноборони організувало роботу 13 регіональних громадських приймалень Міністра оборони України у Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Києві, Маріуполі, Львові, Одесі, Полтаві, Рівному, Ужгороді, Харкові, Херсоні, Чернігові. Наразі триває робота над створенням групи як військових, так і цивільних юристів, яка займатиметься вивченням випадків порушень прав військових. Це буде окремий, самодостатній і абсолютно незалежний орган, що надаватиме консультації й належно реагуватиме. Цей проєкт у пілотному режимі запустять найближчим часом.

Читайте нас в Telegram
Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший оператор-дешифрувальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кухар в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Розвідник-далекомірник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Номер обслуги, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Демінер

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130