ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Святий Миколай по-львівськи

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Грудня 2019, 9:51

Мій святенький Миколаю,

Приходи скоріш, благаю.

Я до тебе помолюся

І тихенько пригорнуся.

Усмішка дитини-сироти – усмішка люблячого серця

Почувши такі слова, щедрий і добрий Святий Миколай відгукнувся раніше своїх іменин і напередодні довгоочікуваного, без перебільшення, всіма – і дорослими, і  дітьми – свята завітав спочатку до вихованців Львівського комунального будинку дитини № 1 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки. Вже більше десяти років ним опікується колектив Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Ось і цього разу військовослужбовці та курсанти Академії завітали до дітей-сиріт, аби влаштувати їм справжнє свято з подарунками від улюбленого Святого Миколая.

Офіцери та курсанти видового навчального закладу принесли дітям чимало гостинців, а також необхідних у побуті речей. Підготувалися до візиту своїх гостей у військових одностроях і діти. Вони жваво танцювали і співали, розповідали вірші та горнулися до своїх друзів, а ще невпинно усміхалися. Усмішка – це головне, що цього дня вирізняло всіх, особливо малечу. Малята просто сяяли від щастя!

– Ми вже давно допомагаємо нашим сусідам – діточкам із цього сиротинця, – розповів начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук. – Ця співпраця триває безупинно, але сьогодні, напередодні Дня Святого Миколая, нам особливо приємно привітати наших маленьких підопічних зі святом.

Зі свого боку директор Будинку дитини Галина Качановська зауважила, що співпраця і шефство військових над установою триває вже понад десять років.

– Щиро дякую вам за співпрацю, турботу та підтримку наших дітей! За те, що й сьогодні ви влаштували для наших діточок справжнє свято. Приємно, що ми завжди можемо розраховувати на вашу допомогу та опіку! – зауважила вона.

Cтроковики теж… діти

…А під вечір Святий Миколай дійшов і до строковиків 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. У Княжому храмі Св. Миколая Чудотворця – в одному з найстаріших храмів Львова, після Святкового Всенічного Богослужіння, святі отці та громада міста привітали своїх захисників зі святом і подарували їм солодкі подарунки.

– Чесно кажучи, не очікував, що у війську отримаю подарунок від Святого Миколая. Торік до цього дійства долучилися мої батьки Василь Євгенович та Альбіна Мілігалімівна, які, гадаю, на прохання Святого Миколая підклали мені цукерки. Дуже неочікувано, зворушливо і приємно! – поділився солдат Євгеній Коломієць із Кіровоградщини.

Як розповів отець Андрій Дуда (військовий капелан та священнослужитель Княжого Храму Святого Миколая), до проєкту  «Святий Миколай для львівських десантників» долучилися священники однойменного храму та святі отці Свято-Покровського храму мікрорайону «Рясне-2», а також колектив 58-го будинку офіцерів. На кошти, які зібрали парафіяни та громада міста Львова,  було закуплено 300 подарункових наборів.

– Частину з них ми підготували власне для військовослужбовців строкової служби. Решту – роздамо дітям десантників у День Святого Миколая, зокрема дітям загиблих Героїв, – зазначив отець Андрій Дуда.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot

Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot

Від партнерів по Північноатлантичному альянсу Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot.

Дмитро Плетенчук: Ситуація у Чорному та Азовському морі без змін

Дмитро Плетенчук: Ситуація у Чорному та Азовському морі без змін

Ввечері 18 квітня, речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук розповів для АрміяInform, яка наразі кількість ворожих кораблів у Чорному та Азовському морі.

З експрезидента «Мотор Січ» та його спільника стягнули активи на майже мільярд гривень

З експрезидента «Мотор Січ» та його спільника стягнули активи на майже мільярд гривень

Майже мільярд гривень активів стягнуто з експрезидента акціонерного товариства «Мотор Січ» та його спільника.

Українська авіація завдала 9 ударів по загарбниках

Українська авіація завдала 9 ударів по загарбниках

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

У Силах оборони розповіли про цікаву річ, яку їм вдалося знищити

У Силах оборони розповіли про цікаву річ, яку їм вдалося знищити

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин повідомив, яку ворожу техніку здебільшого вдається знищувати на східній ділянці фронту.

Уряд Великої Британії передав обладнання для роботи з реєстром «Оберіг»

Уряд Великої Британії передав обладнання для роботи з реєстром «Оберіг»

Міністерство оборони України продовжує роботу над цифровізацією військового обліку. Для роботи з реєстром військовозобов'язаних «Оберіг» ТЦК та СП потребують сучасного обладнання – ноутбуки, сканери, принтери.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник комплексу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Служба у Збройних Силах України, снайпер

від 20100 до 50000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Медична сестpа, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Лікар-невропатолог (військова служба)

до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Стрілець. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Водій-електрик відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів (коптерного типу)

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ