ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Підсумки армійського тижня: взаємосумісність з НАТО та розбудова миру

Історія Новини Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Грудня 2019, 16:17

АрміяІnform і надалі подає огляд найважливіших новин, що стосуються українського війська. Минулий тиждень відзначився черговими кроками ЗСУ до набуття взаємосумісності з НАТО, а також деякими змінами в законодавстві.

НАВЧАННЯ ТА ПІДГОТОВКА

Вперше за останні 20 років бомбардувальники тренувались дозаправлятись у повітрі

Дозаправка в повітрі — важливий елемент бойової підготовки авіації, що дозволяє виконувати завдання для забезпечення необхідного радіусу застосування літаків тактичної авіації, зокрема Су-24М (МР). Цей елемент є необхідним для досягнення взаємосумісності українських пілотів із ВПС країн НАТО. Минулого тижня вперше за останні 20 років у бригаді тактичної авіації імені Петра Франка, що на Хмельниччині, екіпажі на літаках Су-24М, Су-24МР і Л-39 виконували вильоти вдень і вночі, спрямовані на відновлення й підтримання навичок пілотування в зоні та за маршрутами, а також дозаправлялись у повітрі. Інші льотні команди бригади теж залучать до виконання цього важливого елемента бойового вишколу.

Армійські кібервоїни взяли участь у багатонаціональних навчаннях НАТО «Cyber Coalition – 2019»

Вже 12-й рік поспіль навчання Cyber Coalition випробовують і готують кіберзахисників із країн Альянсу до захисту мереж НАТО і своїх країн. Цього року Україна теж брала участь у цих маневрах як країна-партнер Альянсу. Хоч на теренах Естонії наші військові тренуються вже всьоме, проте ці навчання є одними з найважливіших, що організувало Командування об’єднаних збройних сил НАТО з питань трансформації за підтримки штабу Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі. Їхнє основне завдання – удосконалення здатності Альянсу і його членів захищати свої мережі, а також координувати зусилля у разі кібератаки. Участь наших фахівців у цьому процесі є ще одним кроком до підвищення взаємосумісності.

Ще сто українських військових пройшли підготовку за програмою Orbital

Упродовж шести тижнів військовослужбовці морської піхоти та Сухопутних військ ЗСУ проходили вишкіл на базі 235-го Міжвидового центру підготовки військових частин. Заняття відбувалися за програмою навчально-тренувальної місії операції Orbital під орудою британських і данських інструкторів. Українські офіцери, сержанти й старшини, здебільшого представники оперативного командування «Південь», готувалися за навчальними модулями: вогнева підготовка, військова топографія, навігація, зв’язок, тактична медицина, виживання та тактична підготовка. Загалом через програму Орбітал пройшли вже близько 10 тисяч наших військовиків.

МІЖНАРОДНА БЕЗПЕКА Й УКРАЇНА

Відбулась 11-та ротація українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго

3 грудня в місті Новий Калинів, що на Львівщині, відбулися урочистості в межах планової заміни особового складу українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. 250 військових, які нестимуть службу в непростих кліматичних і санітарно-епідеміологічних умовах, отримали всі належні щеплення.

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ

  • 5 грудня Верховна Рада України в першому читанні ухвалила Закон про оборонні закупівлі (№ 2398-д). Закупівля для потреб оборони — одна з найкритичніших реформ, що має вивести закупки, передусім озброєнь, на абсолютно новий рівень практики держав НАТО. В оборонному відомстві очікують на друге читання й ухвалення документа в цілому.
  • Парламент доповнив Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» нормами, що додають до переліку учасників бойових дій осіб, які в період до набрання чинності Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» добровільно захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і безпосередньо виконували бойові завдання антитерористичної операції в районах її проведення не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв) та у взаємодії із Збройними Силами України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією, Національною гвардією України, Службою безпеки України й іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами. Ці доповнення набудуть чинності з 1 січня 2020 року. Більш детально можна ознайомитись на офіційному сайті Верховної Ради України.
Читайте нас в Telegram
Головнокомандувач ЗСУ та Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ та Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський разом з Міністром оборони України Рустемом Умєровим ознайомились з новими зразками озброєння та техніки державного виробництва.

Ката з фсб рф відправили під суд

Ката з фсб рф відправили під суд

Спилювання зубів напилком, удари струмом та інші катування мирних жителів Харківщини під час окупації — такі злочинні дії фігурують в обвинувальному акті.

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 736 осіб, 3 танки, 8 ББМ та 524 БПЛА.

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 086 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 266 воєнних злочинів росії.

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Авіаційний технік, бортовий оператор

від 50000 до 50000 грн

Ужгород

Харківська окрема авіаційна ескадрилья

Механік-електрозварник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Оператор протитанкового озброєння у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Помічник начальника станції радіоперешкод

від 23000 до 121000 грн

Одеса, Одеська область

Старший стрілець-оператор, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Гранатометник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ