ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Осередки військової культури перебувають у жалюгідному становищі. Чи будуть кошти на ремонти?

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Грудня 2019, 16:18

Під час брифінгу в пресцентрі АрміяInform за участю першого заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗС України полковника Володимира Яцентюка мова, зокрема, зайшла і про культурно-виховну й просвітницьку роботу будинків офіцерів. Їх у Збройних Силах налічують 21 разом із Центральним у Києві.

– Двадцять будинків офіцерів потребують часткового або навіть капітального ремонту, – зауважив Володимир Миколайович. – І якщо наповнити їхню роботу заходами пропаганди культурної спадщини українського народу, національно-історичних, наших бойових та військових традицій, сприяти розкриттю творчих здібностей і талантів серед військовиків ми спроможні, то на відновлення привабливого зовнішнього вигляду будівель та ремонт приміщень кошти виділяють мізерні.

Переважна більшість будівель, у яких розташовані військові заклади культури й дозвілля, побудовані в період 1950–1970-х. Є й більш «похилі» – аж із 19-го століття. І коли людина заходить у цю будівлю, вона ніби опиняється в радянському минулому з пофарбованими в ядуче синій колір стінами, вікнами, які від часу розсохлись, вбиральнями з вічними «ароматами». У молодої людини виникає цілком обґрунтоване бажання чим швидше покинути приміщення й податися до нічного клубу або боулінгу, де набагато комфортніше і розваг більше. Здебільшого штабні посадовці виправдовують таке становище з осередками культури та дозвілля війною і необхідністю спрямовувати кошти на військову техніку та озброєння.

Полковник Яцентюк навів досить відомий факт, коли під час Другої світової прем’єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль відмовився від пропозиції одного з міністрів скоротити витрати на культуру заради оборони. «А за що ми тоді воюємо?» – запитав Черчилль.

Чи знайдеться у нас свій Черчилль – невідомо, а поки ж Головне управління МПЗ передало будинки офіцерів у підпорядкування видам Збройних Сил. За словами Володимира Яцентюка, керівникам на місцях буде видніше, як ефективніше використовувати будинки офіцерів у рамках культурно-просвітницької роботи. Чи вирішить перепідпорядкування всі проблеми, питання риторичне…

Про всяк випадок інформація для роздумів: будівля нинішнього Центрального будинку офіцерів у столиці зводилась у 1914–1918 роках, у період Першої світової війни!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Оператор РЕБ в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Командир мінометного взводу 155 окремого батальйону ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Стрілець відділення морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Командиp бойової машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область