ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Навчання під мінометним обстрілом відходять у минуле

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Грудня 2019, 17:05
hdr

Нещодавно Україна приєдналася до Декларації про безпеку шкіл. Наша країна стала сотою державою, котра підтримала положення цього документа. З цього приводу в районі проведення операції Об’єднаних сил для офіцерів військово-цивільного співробітництва запроваджено низку тренінгів щодо втілення в роботу основних положень Декларації.

– Україна нині перебуває у стані збройного конфлікту, тому одне з основних наших завдань – гарантувати безпеку цивільного населення та дітей зокрема. Діти нормально навчаються лише тоді, коли їх не гнітить страх, особливо страх за своє життя, – зазначив старший радник з військових питань міжнародної неурядової організації «Центр із питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту» (англ. Center for Civilians in Conflict – CIVIC) Сергій Дьома.

За його словами, Декларація містить низку зобов’язань для запобігання та реагування на напади, а також використання шкіл у військових цілях під час війни. У країнах, що приєдналися до Декларації раніше, вже розроблені і запроваджуються підходи до імплементації цього документа. Їхній досвід може бути цінним для України.

– За даними ЮНІСЕФ під час збройного конфлікту на сході України постраждало 36 шкіл. А одна з них була атакована майже 15 разів. Бойовики, яких підтримує Росія, проводили навіть навмисні обстріли шкіл з використанням танків, важкої артилерії та мінометів, – наголосив Сергій Дьома. – Іноді школи використовували як місце перебування військовослужбовців, а це відповідно до декларації є недопустимим. Тобто проблема є та її треба вирішувати, саме в рамках тренінгу ми показуємо, як це можна робити.

Звичайно, що ні Російська Федерація, ні квазіреспубліки не приєдналися до цього документа. Але один з керівних принципів Декларації каже, що погані практики, запроваджені іншою стороною конфлікту не є виправданням для тих, хто підписався виконувати цей документ.

Як повідомив начальник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва «Маріуполь» полковник Віталій Карпенко, подібні тренінги дуже корисні для військових, тому що відпрацьовують єдиний погляд на питання захисту цивільного населення, а також роз’яснюють певні положення домовленостей між країнами.

– На цей час є прогрес у процесі відновлення та відкриття шкіл у прифронтових населених пунктах, які підконтрольні українському урядові. Це дає змогу щороку багатьом школам вчасно відкриватися для занять. Проте школи в районах, які контролює окупаційна влада, залишаються занадто пошкодженими, щоб працювати. А в деяких із них бракує кваліфікованих учителів, – зазначив полковник Віталій Карпенко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Ужгород, Закарпатська обл/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Стрілець

від 8000 до 10000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Оператор БПЛА ЗСУ

від 20500 до 130000 грн

Херсон, Херсонська область

Начальник електросилових пристроїв

від 23000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Оператор-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ