ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Командувач ДШВ ЗСУ нагородив орденами «За мужність» воїнів-десантників

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Грудня 2019, 17:01

Командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-майор Євген Мойсюк вручив державні нагороди — ордени «За мужність» ІІІ ступеня воїнам-десантникам — ветеранам російсько-української війни. Ці мужні чоловіки виконували завдання на різних гарячих напрямках у зоні бойових дій, захищали Україну в складі підрозділів 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ. Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Кавалерами бойових орденів стали важкопоранений старший солдат 90-го окремого аеромобільного батальйону Вадим Ушаков і старший сержант батальйонної тактичної групи Євген Чурбанов.

Вручення державних нагород відбулося на Київщині у місті Бровари на території Науково-практичного центру нейрореабілітації «Нодус». Привітати військовослужбовців прийшли їхні рідні та близькі, бойові побратими.

Командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-майор Євген Мойсюк відзначив, що для нього велика честь вручати бойові нагороди гідним людям у присутності їхніх бойових побратимів, друзів, сімей і лікарів, а також усіх, хто докладає зусиль, щоб наші військовослужбовці, які виконували та виконують бойові завдання, не почувалися самотніми і знали, кого захищали.

— Я хочу подякувати кожному солдату, сержанту і офіцеру Збройних Сил України та інших складових сил оборони за їхню службу та захист Батьківщини. І, зокрема, хочу висловити цю вдячність Вадимові Ушакову, який хоробро виконував усі покладені завдання і віддав на захист держави своє здоров’я, — сказав генерал-майор Євген Мойсюк.

Після цього командувач Десантно-штурмових військ зачитав Указ Президента України, вручив державні нагороди та побажав Вадимові швидкого одужання.

Зі свого боку старший сержант Євген Чурбанов пригадав той день, коли під час боїв на промисловій зоні в районі Авдіївки Вадим дістав важке поранення.

— Він був кулеметником, на його позиції зав’язався серйозний бій, вели вогонь снайпери. Він дістав поранення, і його негайно евакуювали. Позиція була дуже важлива, і я замінив його там за кулеметом. Після демобілізації, захотів знайти Вадима, щоб поговорити, згадати цей випадок. Однак дізнався, що він має важке поранення та по сьогодні проходить лікування. З тих пір ми підтримуємо зв’язок, я його регулярно провідую, адже десант своїх не залишає, — сказав ветеран-десантник.

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар

від 21000 до 51000 грн

Київ

Військова частина 3078 Національної гвардії України

Солдат

від 21000 до 121000 грн

Миколаїв

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Радіоелектротехнік

від 25000 до 55000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець стрілецького підрозділу

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Психолог, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ