ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як створити безпечні умови для функціонування державної авіації

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Листопада 2019, 11:13

Про основні проблеми української авіації, зокрема її військового сегмента, йшлося під час круглого столу «Посилення державної політики у галузі авіації та підвищення ефективності державного регулювання в галузі державної авіації», організованого членами Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

З метою ефективної реалізації конституційних норм щодо незворотності європейського і євроатлантичного курсу України, визначення невідкладних заходів, спрямованих на зміцнення державної політики в галузі авіації, згаданий комітет ухвалив рішення щодо опрацювання відповідного законопроєкту. Щоб виявити гарячі точки в авіаційній сфері задля необхідних змін в законодавстві, парламентарі зібрали представників РНБОУ, Міноборони, Генерального штабу ЗСУ, МВС, державних регуляторних органів у галузі авіації та ОПК. Модерував дискусію голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Комітету ВР України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігор Копитін.

Перший заступник Міністра оборони Іван Руснак, який виступив із доповіддю, назвав основні проблеми в царині державної авіації.

Нині з 24 наявних аеродромів до експлуатації на законних підставах можна допускати лише сім, — зазначив він. — Оскільки Україна перебуває в особливому періоді через війну на Донбасі, до експлуатації додатково допущено 16 летовищ. На аеродромах державної авіації експлуатують застарілі зразки зв’язку, радіотехнічного, світлотехнічного забезпечення. Тож слід знайти ресурси для відновлення летовищ.

Серед інших проблем указано на низьку укомплектованість льотним складом у всіх структурах, справність гарантійної авіатехніки у військах, брак сучасних тренажерних комплексів у профільних вишах і центрах.

Заступник міністра поінформував, що натепер підготовку персоналу для державної авіації проводять навчальні заклади Міноборони, МВС і цивільні виші. Проте й з підготовкою фахівців є складнощі, які варто вирішувати на рівні держави.

Іван Руснак звернувся до народних депутатів із проханням ухвалити необхідні зміни до законодавства, які допоможуть розв’язати ці проблеми.

— У нас є прохання до вас у плані ухвалення закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань вдосконалення державного регулювання у галузі державної авіації України». Йдеться про потребу внесення змін до закону про Повітряний кодекс України, до законів про Кабінет міністрів та про оборону країни, — наголосив заступник міністра.

Оновлення законодавства, на думку Івана Руснака, створить безпечні умови для функціонування державної авіації.

Фото Дмитра Юрченка

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер у Васищеве

від 20000 до 23000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Розвідник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Моторист-механік катера, судна, військовослужбовець

від 22000 до 52000 грн

Одеса, Одеська область

Водій

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Інспектор прикордонної служби, фельдшер

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін