ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна перебуває у фокусі уваги НАТО

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Листопада 2019, 12:09

У рамках проведення широкої інформаційної кампанії в Запоріжжі відбувся семінар-тренінг «Синергія громадських організацій та урядових інституцій щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції». Захід проводить Громадська Ліга «Україна – НАТО» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні та за участю держслужбовців виконавчих органів влади, дотичних до процесів євроатлантичної інтеграції, а також представників сектору безпеки. Про це повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької облдержадміністрації.

Учасники семінару приділили увагу питанням стратегічних документів співробітництва України з НАТО як Дорожній карті реформ в Україні, зокрема інформаційним та законодавчим аспектам співробітництва. Як повідомив  голова Громадської Ліги Україна – НАТО Сергій Джердж, нині дуже важливо сформувати загальноукраїнське значення цього процесу, аби в усіх регіонах України було однакове розуміння та бачення того, що відбувається. Головним завданням є досягнення спільних критеріїв та стандартів. Адже співпраця з НАТО передбачає не тільки військовий напрямок, а й реформи держави: судової системи, економіки, досягнення демократії, забезпечення прав людини та виборчі процеси. Тобто все, що робить країну демократичнішою, а економіку – сильнішою.

Крім цього, зазначається, що учасники семінару обговорили Річну національну програму під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік. Сергій Джердж підкреслив, що співробітництво України та НАТО з кожним роком зростає якісно та кількісно і містить чимало напрямків. Зокрема, на наступний рік заплановано Програму, яка містить 1100 заходів, тоді як нинішня – близько 600 заходів. Нині Україна перебуває у фокусі уваги НАТО. Тож окрім Річної програми йдеться про співробітництво інституцій, окремих областей та трастових фондів. Близько 60% коштів, які вони виділяють,  спрямовані саме на Україну, тоді як решта 40% – на інші країни-партнери НАТО.

Окрему увагу було приділено відносинам Україна – НАТО в рамках військового та невійськового співробітництва. Так, заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України полковник Валентин Левчик зазначив, що у військовому сенсі фокус співпраці спрямований на підвищення оперативної спроможності ЗС України, а також  реформування ЗС України за підтримки НАТО, враховуючи нинішні передові напрямки і методики.

Начальник науково-дослідної лабораторії Науково-дослідного центру гуманітарних питань Збройних Сил України Віктор Топальський звернув увагу на те, що діяльність НАТО в оборонній сфері – це лише третина питань. Інші напрямки стосуються екологічної, економічної, транспортної, дипломатичної, політичної та інших сфер. Спікер також наголосив, що після вступу до НАТО більшість держав отримують приріст інвестицій.

Довідково: Громадська Ліга УкраїнаНАТО створена у 2003 році як ініціатива неурядових організацій за сприяння державних органів влади. На сьогодні Ліга об’єднує 65 всеукраїнських і регіональних громадських організацій, що сприяють інформуванню суспільства з безпекових питань та поширенню об’єктивних знань щодо співробітництва України з НАТО.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Кулеметник

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Львів, Львівська область

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Бухгалтер (матеріальний стіл), військовослужбовець

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна Січеславська Бригада