ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Треба готуватися до захисту своєї країни, адже у світі поважають сильних» – резервіст Олександр Малофеєв

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Листопада 2019, 14:40

Із 44-річним командиром відділення молодшим сержантом оперативного резерву першої черги Олександром Малофеєвим журналіст АрміяInform познайомився під час проведення навчальних зборів у 25-й окремій повітрянодесантній бригаді. Міцний, доброзичливий та виважений воїн-десантник відразу привернув до себе увагу і люб’язно погодився розповісти про свій бойовий шлях, а також враження від організації навчання резервістів.

– Я з міста Кам’янське, що на Дніпропетровщині, – розповідає Олександр Малофеєв. – Маю вищу педагогічну освіту і в мирному житті працюю тренером з карате та менеджером з торгівлі. Ця бригада для мене як рідна. Сюди я прибув, коли тільки усе починалося… У березні 2014-го я прийшов до військкомату та вже через два тижні ми у складі одного із підрозділів 25-ки виконували бойові завдання в районі Слов’янська. Середній вік у  роті складав 36 років. Ми були дорослі, дуже мотивовані й навички набували у бою. І все ж, в ті важкі дні нам не вистачало чіткості наказів, визначеності, а також корисної інформації. Так, був випадок, коли наш підрозділ вирушив на посилення в один із районів, ми не могли п’ять діб висадитися та їздили по Донецькій області. Нас зупиняли, блокували якісь незрозумілі люди. Казали – ви повинні вирішувати все через міліцію. Жінки демонстративно бігали під камерами російських телеканалів. Але ми розуміли тоді та знаємо зараз, що крім нас самих, нашу землю ніхто захищати не буде. І ми захистили Україну!

Молодший сержант Олександр Малофеєв разом зі своїми бойовими побратимами 2014 – го визволяв Слов’янськ, штурмував ворожі укріплення та пройшов багатьма фронтовими дорогами. Своє перше поранення дістав під Ямполем, а друге – під час деблокування ДАПу на Бутівці.

Воїн-десантник демобілізувався у 2015-му та цього року вже втрете брав участь у навчальних зборах з оперативним резервом першої черги. Олександр розповідає, що нині подібні навчання вкрай необхідні.

– Шостий рік іде війна. За цей час бригада дуже багато чому навчилася і набула величезного досвіду, тому є сенс сюди приїжджати та переймати цей досвід. Тим більше, що усе було добре організовано – починаючи від зустрічі особового складу, якісної організації харчування, занять з бойової підготовки та до самого завершального етапу зборів. Протягом двох тижнів ми займалися тактикою ведення бою, успішно виконали  нічні та денні стрільби зі штатного озброєння бойових машин і стрілецької зброї, здійснили десантування парашутним та безпарашутним способом, а також безпарашутне десантування за допомогою системи «КАНАТ». Треба готуватися до захисту своєї країни, адже у світі поважають сильних, та окрім нас самих, державу ніхто ззовні захищати не буде, – поділився враженнями Олександр Малофеєв.

 Фото Євгеній Романов

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар

від 20000 до 25000 грн

Львів

Військова частина А0583 (ВСП)

Служба в Силах Оборони за контрактом, стрілець

від 20100 до 120000 грн

Вінницькі Хутори, Вінницька область

Молодший інспектор прикордонної служби у Білгород-Дністровський

від 21000 до 30000 грн

Білгород-Дністровський

Державна прикордонна служба України

Механік-водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Командир стрілецього взводу

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Офіцер з морально-психологічного забезпечення 155 об ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область