ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Служи, земляче, або Чому в Івано-Франківську ставати контрактником фінансово вигідно

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Листопада 2019, 18:00

Зазвичай ті, хто вагається у виборі: підписувати контракт зі Збройними Силами чи ні, пояснюють це занепокоєнням про фінансовий стан сім’ї. Мовляв, я поїду на службу, а на що ж житиме родина?! Принаймні перших кілька місяців, допоки новоспечений військовослужбовець-контрактник не почне отримувати грошове утримання. Тож місцева влада Івано-Франківська вирішила фінансово підтримувати тих, хто свідомо робить свій вибір на користь професійної військової служби.

Місцевих мешканців, що зголошуються проходити військову службу за контрактом у Збройних Силах України та інших військових формуваннях держави, преміюють з міського бюджету. Кожна така особа отримує разову матеріальну допомогу у понад 5 тисяч гривень. Сума невелика, але цілком достатня, щоб, наприклад, оплатити комунальні послуги на декілька місяців чи розв’язати якісь інші соціально-побутові проблеми.

Таке рішення було ухвалено торік у грудні у форматі довгострокової програми фінансування мобілізаційних заходів та оборонної роботи Івано-Франківської міської ради на 2019-2023 роки.

Метою цієї програми є створення належних умов для готовності всіх ланок військових організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів України, органів місцевого самоврядування, а також населення, що проживає на території Івано-Франківської міської ради, волонтерів до участі в обороні, вирішенні комплексу завдань щодо підготовки до збройного захисту у разі збройної агресії або відкритого збройного конфлікту.

І, зокрема, на преміювання земляків-контрактників місто виділяє щороку по 700 тисяч гривень з міського бюджету. І це не єдина стаття витрат. Упродовж п’яти років поспіль місто зобов’язалося фінансувати заходи проведення навчальних зборів з військовозобов’язаними, призначеними у загони територіальної оборони. Проведення та підготовку навчань і тренувань підрозділу ТРО. На це передбачено витрати у сумі 1 мільйон гривень загалом на термін дії програми. Не мала сума, якщо розуміти, що обсяг фінансування з міського бюджету для реалізації заходів програми визначається, виходячи з можливостей його дохідної частини.

В Івано-Франківському міському військовому комісаріаті наголошують, що від початку 2019 року до Збройних Сил України на посади солдатського та сержантського складу військової служби за контрактом призвано 61 особу, а також 14 мешканців Івано-Франківська на офіцерські посади. З них понад 40 осіб уклали контракт зі Збройними Силами України вперше. Тож вони можуть розраховувати не лише на допомогу з місцевого бюджету, а й на державну фінансову підтримку — разову виплату, що сягає 14 тисяч гривень!

Відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кравець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Командиp бойової машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Снайпер (2 категорії), Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Військовослужбовець за контрактом

від 21000 до 100000 грн

Погребище

4 відділ Вінницького РТЦК та СП