ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України підбиває підсумки 2019 року

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Листопада 2019, 12:26

На Львівщині з робочою поїздкою перебуває начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак. За його безпосередньою участю тут відбувається інструкторсько-методичне заняття під час підбиття підсумків діяльності українського війська у 2019 році. На заняттях присутні командувачі видів і родів військ, оперативних командувань, командири бригад.

— Мета заняття — вироблення єдиного замислу в підготовці військ з окремих питань у наступному навчальному році, — зауважив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

За його словами, чи не всі окремі військові колективи, зокрема бригади, в ході бойових дій досягли певних успіхів, знайшли щось нове у навчанні й підготовці особового складу. Але, на жаль, цей бекграунд зазвичай «вмирає» в окремій частині.

— А так не повинно бути. Цей досвід має доходити до командувачів видів, а потім у настановах повернутися в навчальні центри й військові частини, — зауважив генерал-лейтенант Руслан Хомчак. — Тому нині маємо поділитися цим досвідом, обговорити його, ухвалити відповідні рішення.

Перший день заняття проходив у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗСУ високо оцінив діяльність начальника Академії генерал-лейтенанта Павла Ткачука у вдосконаленні матеріально-технічної бази і розвитку інфраструктури полігону.

— Те, що тут зроблено, — приклад для інших. Так має бути і на Миколаївському полігоні, і на Гончарівському, і на Рівненському, й на всіх загалом полігонах у державі. Тільки зауважу: дивимося не на красу, а на доцільність, раціональність. І як ви це застосовуватимете для якісного навчання особового складу, — наголосив генерал-лейтенант Руслан Хомчак. — Чи це поле, ліс, гори, село, чи місто, ми повинні вміти як обороняти, так і відвойовувати нашу територію, наступати як вдень, так і вночі, в люту зиму і спеку. Тільки тоді командир бригади буде впевненим, що його частина це вміє. А для того, щоб уміла, вона повинна мати на чому тренуватися.

Під час практичної складової заняття керівному складу ЗСУ продемонстрували хід бою в місті, акцентовано увагу на специфіці роботи снайперів і контрснайперській боротьбі з ворожими стрільцями. Окремим навчальним місцем стала підготовка військ до виконання завдань у зимових умовах як у пунктах постійної дислокації, на загальновійськових полігонах, так і в районі проведення операції Об’єднаних сил. А завершилося заняття на тактичному полі проведенням етапу бойової стрільби 93-ї окремої механізованої бригади за темою: «Наступ батальйонної тактичної групи на підготовлену оборону».

Сьогодні в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак підбиватиме підсумки діяльності військ за 2019 рік та уточнюватиме завдання на наступний.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Начальник складу МТЗ, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

військовослужбовець (зроби свій вибір сам)

від 20100 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Перекладач-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Інспектор прикордонної служби, водій

від 21000 до 25000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України