ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Хмельниччині активно перенавчають і працевлаштовують учасників бойових дій

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Листопада 2019, 10:18

Хмельницький обласний центр зайнятості спланував і втілює в життя програму з надання професійно-інформаційних і професійно-консультаційних послуг учасникам бойових дій під час АТО/ООС. Ці заходи проводять з метою психологічної підтримки ветеранів, мотивації їх до працевлаштування, орієнтації на актуальні професії та підприємництво. Під час групових та індивідуальних заходів проходить формування адекватного ставлення до ситуації на ринку праці.

Протягом цього року такі послуги вже надано понад тисячі безробітних учасників бойових дій. Ветеранів запрошують на різні групові заходи: семінари з техніки пошуку роботи, підприємницької діяльності, орієнтації на здобуття нових професій, зустрічі та консультації із залученням компетентних соціальних партнерів, представників громадських і волонтерських організацій, психологічних і соціальних служб. Протягом року був проведений 71 семінар для військовослужбовців та учасників АТО, охопивши більше ніж 500 осіб. Окрім того, спільно з представниками військових частин і військкоматів проводять семінари з орієнтації на військову службу за контрактом у Збройних Силах України, в яких уже взяла участь більше ніж тисяча осіб, зокрема й учасники АТО/ООС.

Протягом року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 1078 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС. Допомогу по безробіттю отримувала тисяча осіб, 242 ветерана — працевлаштовані. Кожний другий безробітний працевлаштований на підприємства у сільському господарстві та переробній промисловості, близько 13 % — у сфері державного управління й оборони, 11 % — в оптовій і роздрібній торгівлі.

Важливим аспектом своєї діяльності фахівці центру вважають професійне навчання. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців за направленням служби зайнятості навчання за такими професіями, як охоронник, електрогазозварник, фрезерувальник, водій тролейбуса, кухар, водій автотранспортних засобів та організація підприємницької діяльності проходило близько п’ятдесяти осіб.

— Значну увагу в Центрі приділяють програмі залучення ветеранів до відкриття власної справи. 15 учасників бойових дій склали бізнес-плани, отримали кошти по тимчасовому безробіттю та стали підприємцями, — інформує начальник Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Фото з архіва ХОЦЗ

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678

Технік РТБ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Військова служба за контрактом

від 20000 до 22000 грн

Надвірна

Надвірнянський РТЦК та СП

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП