ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Майстер-класи для пресофіцерів бойових частин улаштували в Чернігові

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Листопада 2019, 13:39

До заходу долучалися військовослужбовці, що безпосередньо виконують завдання пресслужб військових частин і установ оперативного командування «Північ». Упродовж трьох днів вони підвищували свої фахові навички, обговорювали проблемні питання з цивільними колегами, а також визначали головні напрямки своєї діяльності на наступний рік.

Начальник пресцентру оперативного командування «Північ» підполковник Віталій Кирилов зазначив: «Особовий склад пресслужб оновився на 90 %, тож такі збори є дуже важливими для нас з погляду підготовки фахівців і бойового злагодження оновленої команди».

Для підвищення ефективності навчальних зборів до занять залучили представників Чернігівських мас-медіа та військових ЗМІ.

Зокрема цікаві для військових майстер-класи провели відомі як в Чернігові, так і в Україні журналісти. Майстер фото, фотокор інформаційної агенції «Укрінформ» та керівник успішної фотошколи Віктор Кошмал яскраво представив учасникам зборів роботу фотокореспондента, поділився секретами успішної фотографії та продемонстрував кілька лайфхаків, що допомагають створити фотошедевр у найскладніших умовах зйомки.

Головний редактор новин телеканалу «UA Чернігів» Андрій Титок розповів про власний досвід взаємодії з пресофіцерами військових підрозділів і військовослужбовцями. Докладно зупинившись на практиці грамотного висвітлення різноманітних подій у військовій тематиці, він поділився досвідом того, як лише своєчасне інформування суспільства про справжні обставини проблемних подій рятувало ситуацію і в зародку запобігало виникненню сумнівних чуток і негативної інформації. «Довіряйте чесним журналістам, наше прагнення донести правду збігається з вашим. Але коли намагаються приховати правду, про обставини подій повідомляють нечистоплотні ресурси, і далеко не завжди вони це роблять релевантно».

Одна з найкращих журналісток медіа-агенції ЧEline Ольга Лазун розповіла про свій ресурс, пояснила механізм роботи такого багатопрофільного медіа, як ЧEline. «Матеріали, які ми створюємо, публікують передусім на інтернет-сайті, а потім найкращі з них друкують уже в газеті. «Голос Чернігівщини» виходить щотижня накладом 20 тисяч екземплярів і має своїх постійних читачів. Крім газетної та електронної версій, новини ЧEline виходять і в телевізійному форматі, що допомагає швидко та якісно доносити інформацію до мешканців Чернігівщини, висвітлюючи найрізноманітніші теми, зокрема і з військової сфери», — зазначила пані Ольга.

Начальник Чернігівського відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України АрміяInform підполковник Олександр Парій розповів про особливості роботи агенції, що була створена близько року тому, а також поділився досвідом власної журналістської діяльності та окреслив коло тем, цікавих для висвітлення у військових ЗМІ. Наголосивши, що кожен матеріал перед публікацією проходить ретельну кількарівневу перевірку, він закликав представників військових підрозділів до активної співпраці з висвітлення діяльності Збройних Сил України та створення цікавих і актуальних матеріалів про сьогодення Збройних Сил України, зокрема і нарисів про найкращих військовослужбовців.

Загалом усі спікери наголошували, що журналісти як військові, так і цивільні готові до систематичної плідної співпраці з підрозділами, треба лише налагодити шляхи цієї співпраці і підтримувати робочі стосунки з місцевими ЗМІ.

На завершення зборів відбулося відкриття фотовиставки «Захисник України», яку створено за матеріалами воєнних фотокорів, які брали участь у фотоконкурсі оперативного командування «Північ».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 23000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Водій-гранатометник

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО