ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кремль продовжує спонсорувати бойовиків Хафтара в Лівії

Новини світу та України Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Листопада 2019, 18:00

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко на сайті «Інформаційний спротив» розповідає про російський слід у лівійській війні, який стає все виразнішим. АрміяInform переклала допис і ділиться ним із вами.

Російський слід в лівійській війні стає все виразнішим

Дуже цікава інформація напередодні прийшла з сонячної Мальти, повідомляє Олександр Коваленко. Виявилося: у цій країні конфісковано велику партію лівійської національної валюти, яку неофіційно переправляли з Росії на підтримку бойовиків фельдмаршала Халіфа Хафтара. Саме його воєнізовані підрозділи нині ведуть бойові дії проти підтримуваного на рівні ООН уряду Лівії.

На думку мальтійської влади, вилучена партія «лівійських грошей» походить з російського монетного двору, який останнім часом тиражує готівку для невизнаного лівійського уряду, столицею якого оголошено місто Байда.

Власне, крім наявності в Лівії російської приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер», бійців якої періодично фіксують у передмісті Тріполі у складі незаконних збройних формувань Хафтара, які намагаються взяти штурмом столицю визнаного ООН уряду, РФ так само незаконно фінансує громадянську війну в цій країні.

У контексті цих повідомлень, що зайвий раз викривають хижацьку політику Росії в Лівії, не можу не згадати недавню спробу дискредитувати через лівійський конфлікт Україну в очах західних партнерів, зокрема — ООН.

Нагадаю, пише Олександр Коваленко, що знищені минулого літа в Лівії українські транспортні Іл-76ТД опинилися під ударом російської пропагандистської машини як літаки, що «здійснювали поставки контрабандної зброї». Для створення потрібного інформаційного фону активізовано колосальний агентурний пласт Кремля – від мікроблогерів до ЗМІ федерального масштабу.

Однак спроби Росії вивести громадянську війну в площину звинувачення України не вдалися і, попри каталізацію глобальних ресурсів, проєкт провалився, й на майданчику ООН зокрема.

Але події на Мальті лише підтвердили: Москва свої гріхи у рамках інформаційних кампаній прагне проєктувати на інших. Будучи безпосереднім спонсором громадянської війни в Лівії — як збройовим, силовим (відправка найманців і військових «у відпустці» ЗС РФ), так і фінансовим — вона намагалася спроєктувати це на Україну через ситуацію з Іл-76ТД. Благо, виходить це у неї вкрай недбало та незграбно.

Підготував Олександр Козубенко

Читайте нас у Facebook
Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

сапер 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Бойовий медик

від 27000 до 80000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Хмельницький та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Кравець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Медична сестpа-анестезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ